Kaldırım Çöktü, Beton Pompa Makinesinin Borusu Evin Çatısına Çarptı

Gaziosmanpaşa'da bir inşaata beton pompa makinesi kazası yaşandı.

Beton aracının ayağının kurulduğu kaldırım çökünce makinenin borusu iki katlı evin çatısına çarptı. Kazada şans eseri ölen yada yaralanan olmazken ev sahibi Mustafa Karaca, "Çok korktum. Deprem oluyor zannettim" dedi.

Barbaros Hayrettin Mahallesi 1058 Sokak üzerinde bir inşaatın betonun döküm çalışması yapıldığı sırada kaza meydana geldi. Beton mikserinin bir ayağını kaldırımın üzerine kuran işçiler inşaat halindeki binaya beton dökmeye başladı.

Bu sırada ağırlığa dayanamayan kaldırım çökünce beton mikserinin borusu yan taraftaki binaya çarptı.

Çarpmanın etkisi ile evin üst kısmında büyük bir hasar meydana gelirken evin içinde uyuyan Karaca ailesi biranda neye uğradıklarını şaşırdı. Deprem oluyor korkusu ile telaşla evden çıkan aile, büyük şok yaşadı. Kazada şans eseri ölen ya da yaralanan olmazken ev sahibi Mustafa Karaca, "Çok korktum. Deprem oluyor zannettim" dedi.

Beton mikserinin ayağının çöktüğü kaldırımın altındaki otomobil tamirhanesinde de maddi zarar meydana geldi. Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen polis ve itfaiye ekipleri uzun süren çalışma sonrasında vinç yardımıyla beton pompa makinesinin borusunu çelik halat bağlayarak çıkardı.

Otomobil tamirhanesinin ustası Cevat İskender, "Kaza anında içerideydim. İçeride büyük hasar var ama Allah şükür bize bir şey olmadı" dedi.

Beton pompa makinesinin sahibi Erhan Acar ise "Biz önlemlerimizi alıyoruz. Kaldırımın altında bodrum olduğunu bilemeyiz. Maalesef bu tür olaylar yaşanıyor" şeklinde konuştu.

Polis, kazayla ilgili soruşturma başlattı .
Kaynak: İHA