Fatih Sanat Tiyatrosu'ndan 'çanakkale’de Al Yazmalılar' Oyunu

Fatih Üniversitesi Sanat Tiyatrosu, Çanakkale Zaferi’nin 98. Yıldönümüne özel tiyatro oyunu sahneliyor.

Oyun, Çanakkale’de savaşan askerlere cephede ve cephe gerisinde yardım eden gönüllü kadınların gerçek öyküsünü anlatıyor. ‘Çanakkale’de Al Yazmalılar’, 1 Mart itibari ile izleyici karşısına çıkacak. Fatih Üniversitesi Sanat Tiyatrosu Yönetmeni Aydemir Gültekin, hazırladıkları oyunun kadın kahramanlara bir vefa borcu olarak ortaya çıktığını söyledi.

Anadolu’dan insan manzaraları ve hikâyeleri seyirciyle buluşturduklarını ifade eden Gültekin, şu bilgileri verdi:“İstanbul ecnebilerinden gazeteci Madam Asel’in hem yazıları hem de gizli teşkilat reisliği ile Türk Ordusuna destek vermesini, yeni gelin olmuş ama güveyini daha o gece cepheye göndermiş Nazlı gelinin duygusal hikâyesini, 2 oğlunu da cepheye göndermiş kendisi de çevre köylerden kumaş parçaları toplayarak askerlere battaniye ve giysi dokuyan Yadigar Nine’nin mücadelesini, erkeklere taş çıkartırcasına cephede omuz omuza savaşan ama kadın olduğunu gizleyen Onbaşı Nezahet’in kahramanlık öyküsünü seyrederken bir yandan da Laz Asım’ı Efe’yi, gazeteci Hamit ve diğerlerinin de destansı hikayelerine şahit olacaksınız.” dedi.

Çanakkale’de Al Yazmalılar, 12-16 Mart İstanbul 18-19 Mart Aksaray, 20 Mart Konya ve 22 Mart’ta Sinop’ta izleyici karşısına çıkacak. Oyunun takvimine www.fatihsanat.org adresinden ulaşabilir .