Bursaspor Taraftarlarının Saldırısı Protesto Edildi

Kadıköy’de, Bursaspor taraftarlarının, 8 Mart Kadın Platformu’nun düzenlediği mitingin ardından dağılan kadınlara yönelik saldırısı protesto edildi.

Bursaspor-Fenerbahçe karşılaşmasına giden Bursaspor taraftarları, Kadınlar Günü mitinginin ardından dağılan kadınlara, saldırmış, saldırıda 1’i bıçakla olmak üzere yaklaşık 10 kadın yaralanmıştı. Yaşanan olayın ardından saldırıyı protesto etmek isteyen çeşitli STK üyesi Altıyol Meydanı’nda toplandı. Sloganlar eşliğinde İskele Meydanı’na yürüyüş yapan grup, dün yaşanan saldırıyı protesto etti.

Burada grup adına açıklama yapan Havali Mengi, “Dün İstanbul’da Bursaspor takımı taraftarları ellerindeki bıçak dahil silah olarak kullanabilecekleri değişik aletlerle kadınlara saldırdılar. Mitingden araçlarına dönen Demokratik Özgür Kadın Hareketi (DÖKH) üyesi arkadaşlarımıza üç ayrı noktadan gerçekleştirilen bu saldırının tesadüf olmadığını biliyor ve sadece faşist bit taraftar gurubunun ırkçı hezeyanı olarak da görmüyoruz” dedi.

Emniyet güçlerini müdahale etmemekle suçlayan Mengi, “Miting alanında sözde güvenlik için yığınak yapan emniyet güçleri, saldırı esnasında orda olmasına rağmen sessiz kalmıştır. Dün Kadıköy’de yaşanan saldırılardan sorumlu olarak tek başına Bursasporlu faşist taraftarlar değil aynı zamanda yaşananlara göz yuman polis teşkilatıdır. Buradan kadın arkadaşlarımıza vahşice saldıranlar ve buna göz yumanlar hakkında suç duyurusunda bulunuyoruz” diye konuştu.

Grup, burada yapılan basın açıklamasının ardından olaysız şekilde dağıldı .
Kaynak: İHA