Üniversite Sınavının İlk Basamağına 2 Hafta Kaldı

Üniversite sınavının ilk aşamasının 24 Mart’ta gerçekleşeceğini belirten Sakarya Akyazı FEM Dershaneleri Müdürü Oktay Kucak, "Adaylar ders tekrarına başladı.

Bu süreçte nasıl bir strateji izlenmeli? Sayısal alanda hazırlananlar öncelikle matematik, fen bilimlerine; eşit ağırlık öğrencileri matematik ve Türkçe; sözel alandakiler ise Türkçe ve sosyal bilimlere yoğunlaşmalı." dedi.

Öğrenmenin bir yolunun da deneme sınavları olduğunu belirten Oktay Kucak, adayların, YGS için son ders tekrarına başladıklarını ifade etti.

Kucak, "Çeşitli sebeplerden dolayı süreci değerlendiremeyen adaylar için de her şey bitmiş değil. Kalan zamanı planlı bir şekilde değerlendiren adaylar, bunun karşılığını alacaktır.” diye ifade etti.

"DENEME SINAVLARI BİR FIRSATTIR"Akyazı FEM Dershaneleri Müdür Yardımcısı Adem Esen de YGS sınavları için önemli uyarılarda bulundu. Deneme sınavına girmenin, bazen öğrenciler için gereksiz görülebildiğini vurgulayan Esen, ”Deneme sınavları bir fırsattır. Bu sınavlar eksikliklerin bilinmesi adına önemlidir. Sadece sınava girip sınav sonucunu iyi okuyamamak sınavı anlamsızlaştırır. Bunun için yapılan hatalar ve yanlışlar belirlenmeli ve onların telafisi için çaba gösterilmelidir.” ifadelerini kullandı. Coğrafya öğretmeni Fatih Arslan ise yapılacak işlerin önem sırasının belirlenmesi gerektiğini kaydetti.

Arslan, şunları ifade etti: "Bunun için ideal olanı şudur; 7 saat (uyku) + 9 saat (okul + dershane + sosyal aktiviteler + dinlenme) + 6 saat (genel tekrar). Bu plana uyulduğunda, az zamanda çok iş yapılmış olacak."Üniversite ilk basamak sınavına 2 hafta kaldığını, kalan süre içinde stratejik tekrarların önem kazanmakta olduğuna dikkat çeken Geometri Öğretmeni Fatih Eraslan da “Yapılacak tekrar çalışmalar planlanırken stratejik olunmalıdır. Örneğin, sayısal alandan hazırlanan adaylar tekrar çalışmalarına önce matematik, fen bilimleri gibi sayısal derslerden başlamalı, kalan zamanda Türkçe dersine yönelmelidir. Eşit ağırlıktakilerin kalan zamanlarında, getirisi en fazla olan matematik ve Türkçe derslerine yoğunlaşmalarında fayda var. Sözel alan öğrencileri için bir numaralı dersler, Türkçe ve sosyal bilimlerdir. Özellikle sözelden hazırlanan öğrenciler için yapabildikleri kadar sayısal dersler kendilerine katma değer oluşturacaktır. Dilden hazırlananlar ise kalan zamanı Türkçe ve dil ağırlıklı değerlendirmelidir.“ şeklinde konuştu.

'YGS ve LYS'de hangi tür sorular gelecek? Çok çalışıyorum ama netlerim artmıyor. Konu eksikliklerimi bilmiyorum. Soruların zorluk derecesi nasıl olacak? Sınavlarda çok heyecanlanıyorum. Sınavlarda çoğu kez zaman yetiremiyorum.' türü iç konuşmaların üniversiteye hazırlanan tüm öğrencilerin zihnini meşgul ettiğini ifade eden Fizik Öğretmeni İlker Armağan ise şunları kaydetti: ”Sürekli çalışıyor olabilirsiniz ama bu çalışmalarla edindiğiniz bilgiyi, donanımı ve becerileri eğer sınamazsanız neyi, ne kadar öğrendiğinizi anlamanız pek de mümkün olmayacaktır. Ayrıca, asıl sorun neyi bildiğinizden daha çok neyi bilmediğinizdir. Öncelikle eksikliklerin bilinmesi, daha sonra bunların giderilmesi deneme sınavlarıyla kazanılacak bir durum. "