Serdar Akdoğan, 2013 Kruvaziyer Sezonunu Değerlendirdi

TRT Belgesel Kanalında yayınlanan “Buluşma Noktası Türkiye” programına canlı yayında bağlanan Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan, kruvaziyer turizmi konusunda soruları cevaplandırdı.

Serdar Akdoğan, 2013 Kruvaziyer Sezonunu Değerlendirdi
Hafta içi hersabah 10:00-11:00 saatleri arasında, Tarık Yenen’in sunumuyla yayınlanan programa telefon bağlantısı ile katılan Akdoğan, Kuşadası’nda iyi bir sezon beklendiğini belirtti.

- KUŞADASI’NDA REZERVASYONLAR ÇOK İYİ DURUMDA

Kuşadası’nda kruvaziyer turizmi, sezon öncesi ticari beklentiler ve Kuşadası’nda turizmin çeşitlenmesi ile ilgili soruları cevaplandıran Serdar Akdoğan, “Kruvaziyer turizmi ve Limanımız hayati önem taşıyan, ciddi gelir sağlayan bir kapımız. İlk gemiler mart ayında başlıyor. 3 Martta ilk gemimiz geldi. Bunlar daha çok charter tarzında gemiler ama bu gemilerin gelişi sezona başladığımızın işareti. Esnafımız tam hazır değil, ama programa göre Kuşadası kısa süre içerisinde daha hazır hale gelecek ve yüksek sezona hazır girecek. 2013 yılında konaklamalı turizmde de, kruvaziyerlerde de rezervasyonlar şu an oldukça iyi görünüyor. Çin tarafında açılan yeni destinasyonlardan dolayı tüm Türkiye’de ki diğer limanlarda olduğu gibi Kuşadası’nda da gemilerde biraz azalma var ama yine de iyi bir sezon bekliyoruz. Bu yılın geçtiğimiz yıldan daha iyi olacağını düşünüyoruz. Kuşadası’nda kruvaziyer turizmin yanı sıra konaklamalı turizm de oldukça önem taşıyor ve bu yıl konaklamalı turizmde de rezervasyonlar çok iyi durumda. Bir de bitmek üzere olan Kongre Merkezimiz var. Her zaman söylüyorum, Kongre Merkezi Kuşadası’nın ikinci limanı olacak. Açıldığında, Kuşadası’nın Kongre Turizminde de marka haline geleceğine inanıyorum“ dedi.

Kaynak: İHA