Sungurlu’da “Ayet ve Hadis” Ezberliyorum Yarışması

Çorum’un Sungurlu ilçesinde “Ayet ve Hadis Ezberliyorum” yarışması düzenlendi.

Sungurlu’da “Ayet ve Hadis” Ezberliyorum Yarışması
Sungurlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün üzerinde çalıştığı “Hadis Ezberliyorum” yarışması Sungurlu Belediyesinin sponsorluğu ile hayata geçirildi.

Milli Eğitim Müdürü Hürrem Dursun, Sungurlu Belediye Başkanı Selahaddin Uzunkaya ile birlikte bir basın açıklaması düzenlendi.

Dursun, Sungurlu Belediye Başkanlığı ile Sungurlu Milli Eğitim Müdürlüğü’nün işbirliği ile il genelinde düzenlenecek olan yarışmanın temel amacının hadis eğitiminin getirilmesi olduğu belirtti.

Geçmiş yıllarda da yapılan yarışmanın geleneksel hale geldiğini belirten Dursun, yarışmaya il genelindeki tüm İmam-Hatip Liselerinin katılabileceğini dile getirdi.

Yarışmaya katılmak isteyenlerin 15-30 Nisan tarihleri arasında Sungurlu Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Birimine şahsen, posta veya kargo ve ile müracaatta bulunabileceğini açıklayan Dursun, yarışma 26 Mayıs tarihinde yapılacağını bildirdi.

Yarışmada birinciye, ikinciye ve üçüncüye dizüstü bilgisayar, ilk üçe giremeyen öğrencilere ise tablet bilgisayar verileceğini söyleyen Dursun, Sungurlu Belediyesinin bu ödüllerin temini ve yarışmaya sponsorluk yapacağını kaydetti.

Sungurlu Belediye Başkanı Selahaddin Uzunkaya ise, “Projeyi hazırlayan ve gençlerin eğitiminde gece gündüz demeden çalışan Milli Eğitim camiasına Sungurlu Belediyesi adına teşekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA