Bergamada’da Ağaç Budama ve Arıcılık Kursları Başladı

Bergama Belediyesi’nin eğitime verdiği önem ve destek sürüyor.

Bergamada’da Ağaç Budama ve Arıcılık Kursları Başladı
Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen Arı Yetiştiriciliği ve Zeytin Ağacı Budama Kursları'nda ders başı yapıldı.

Dr. Cahit Tunç eğitmenliğinde 32 saat sürecek Zeytin Ağacı Budama kursuna katılan 108 kişi, meyve veren zeytin ağaçlarını tekniğine uygun olarak budamayı ve zeytin üretiminde verimin arttırılmasıyla ilgili bilgi sahibi olacak. Kursiyerler, teorik eğitimlerin yanı sıra uygulamalı eğitim de alacak.

Arıcılık mesleğini öğrenmek isteyen 57 kişiye ise, 80 saat süreyle arıcılık mesleği ile ilgili temel ve teorik bilgiler verilecek. Bal, polen, arı sütü ve propolis gibi arı ürünleri hakkında bilgilerin aktarılacağı kursta; arı ailesi, arılarda bakım, arıların çoğaltılması, tozlaşma, bal hasat çalışmaları ve arı hastalıkları konuları anlatılacak. Kursiyerler hem teorik, hem de pratik derslerle Son derece nitelikli bir eğitim alacak, öğrendiklerini uygulamalarla pekiştirecek. Bergama Belediyesi Sanayi Sitesi Sosyal Tesisi’nde düzenlenen kurs ile sektöre yeni ve aktif arıcılar dahil olacak. Eğitimi başarıyla tamamlayacak kursiyerler sertifika alacak.

Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, “Zeytin Ağacı Budama Kursu ikinci kez başladı.

Zeytin Ağacı Budama Kursu’na ilgi fazla olduğundan yeni bir kurs daha açabiliriz. Eş zamanlı olarak yürütülen Arı Yetiştiriciliği Kursu’nda da öğrenciler ders başı yaptı” dedi.

“Amacımız ağaç budama, arıcılık gibi meslekleri yapmak isteyen kişilerin yeterli bilgi düzeyine ulaşmalarını sağlamak” diyen Gönenç, kursiyerlere başarılar diledi .
Kaynak: İHA