Amasya'da 23 Yıl Önce Maden Kazasında Ölen 68 İşçi Anıldı

Merzifon ilçesine bağlı Kayadüzü beldesindeki Yeni Çeltek Kömür İşletmesi'nde, 1990 yılında meydana gelen grizu patlaması nedeniyle hayatını kaybeden, 68 maden işçi anıldı.

Kayadüzü beldesinde, 68 maden işçisinin isminin yazılı olduğu anıt önünde düzenlenen programa, Amasya Valisi Abdil Celil Öz, Yeni Çeltek Kömür İşletmesi Genel Müdürü Osman Coşkun ve mülki erkan katıldı.

Anma programında konuşan Vali Öz, madencilerin emeklerinin çok kutsal olduğunu belirterek, ''Burada hayatını kaybeden bütün maden şehirlerimize Allah'tan rahmet yakınlarına baş sağlığı diliyorum'' dedi.

Yeni Çeltek Kömür İşletmesi Genel Müdürü Coşkun ise vatanı ve milleti için canını kaybeden insanların şehit sayıldığını belirterek, ''Ülke ekonomisi için yer altında canlarını veren madencilere de biz şehit diyoruz. Yeni Çeltek Kömür İşletmesi'nde teknolojik olarak bütün gelişmeleri takip ediyoruz, alınabilecek bütün önlemleri en üst seviyede tutuyoruz. Maden işçilerimiz bizim canlarımız, onların can güvenliği bütün önlemleri aldık ve teknolojiyi yakından takip ediyoruz. 23 yıl önceki grizu faciasından sonra tekrar buna benzer bir hadise yaşamadık ve yaşamamayı ümit ediyoruz. Bütün maden şehitlerimizin ruhları şad olsun'' diye konuştu.

Muhabir: Cihan Okur - Murat Arslan

Yayıncı: Hüseyin Likoğlu
Kaynak: AA