Çelik Cüruflarının Tarımda Değerlendirmesi Projesi İle Tayvan Uluslararası Bilim Fuarı'na Katılan İzmir Özel Fatih Koleji Öğrencisi Lal Talay'ın Dünya Birincisi Seçildiği Belirtildi.

İzmir Özel Fatih Koleji 10'uncu sınıf öğrencisi Lal Talay'ın, geliştirdiği projeyle Tayvan Uluslararası Bilim Fuarı'nda çevre bilimi ketagorisinde dünya birincisi seçildiği belirtildi.

İFK Projeler Koordinatörü Ümit Karademir, yaptığı yazılı açıklamada, 49 ülkeden öğrencilerin geliştirdiği ve daha önce ödül kazanmış 2 bin 500 projenin katıldığı Tayvan Uluslararası Bilim Fuarı'nda Lal Talay'ın ''Çelik Cüruflarının Tarımda Değerlendirilmesi'' Projesi ile yarıştığını, seçici kurulun projeyi ''çevre bilimi'' kategorisinde dünya birincisi seçtiğini bildirdi.

Talay'ın ödülünü Tayvan'ın başkenti Taipei'de dün düzenlenen törenle aldığını kaydeden Karademir, bu ödülün İzmir'in ve Türkiye'nin başarısı olduğunu kaydetti.

Karademir, Talay'ın Ekim ayında da aynı projenin Hong Kong'da düzenlenen Uluslararası Bilim Şenliği'nde dünya birincisi seçildiğini, Lal Talay'ın da ''Yarını Bilim İnsanı'' ödülüne layık görüldüğünü hatırlattı.

Muhabir: Hüseyin Bağış

Yayıncı: Tolga Albay
Kaynak: AA