Kılıçdaroğlu: Hükümet Suriye'yi Vurma Konusunda İsrail İle İşbirliği Mi Yapıyor?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İsrail'in Suriye'yi vurmadan önce Türkiye'ye de haber verdiği yönündeki iddiaların açıklığa kavuşturulmasını istedi.

Kılıçdaroğlu, "Biz Ortadoğu'da öteden beri barışı savunan bir ülkeyiz. Bu süreci sabote eden AK Parti hükümeti oldu." diye konuştu.

Erdoğan'ın düne kadar Esed ile kardeş gibi ilişki içinde olduğunu kaydeden Kılıçdaroğlu, "Ne oldu da birden bire Esed bir numaralı düşman oldu? Hangi gerekçeyle düşman oldu? Bu yeteri kadar sorgulanmadı hala bizim ülkemizde." dedi.

İsrail'in Suriye'yi vurmasına ilişkin ise Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı: "Şimdi İsrail Suriye'yi vurdu. Hükümetten bir ses var mı? Hayır. Hükümetin görüşü ne? Belli değil. Hükümet Suriye'yi vurma konusunda İsrail ile işbirliği mi yapıyor? Bütün bunları yabancı gazetelerden öğreniyoruz. İsrail Suriye'yi vurmadan önce Türkiye'ye de haber vermiş, deniyor. Eğer olay böyleyse daha da vahim bir sürecin içindeyiz. Bu, hükümet halkı kandırıyor demektir. İsrail ile kamuoyu önünde düşman görünüyorlar. Perdenin arkasında ise kol kola vermiş işbirliği içindeler. Bu tabloyu kamuoyuna açıklamak zorundadırlar."İsrail-Suriye gerilimi konusunda hükümetin tepkisini henüz görmediklerini belirten Kılıçdaroğlu, "Hükümet olumlu veya olumsuz neden bir tepki göstermiyor? İran açıkça Türkiye'yi tehdit ediyor. Türkiye'ye yerleştirilen füzeler Suriye için mi yoksa İran ve İsrail için mi? Kürecik için mi, İncirlik üssü için mi? Halkı kandırıyorlar, halka doğru bilgi vermiyorlar." dedi.