Selanik Belediye Başkanı Boutaris Kırmızı Çorabıyla Dikkat Çekti

Kırmızı çorapları, ellerindeki döğmeleri ve kulağındaki küpesiyle Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik’i makamında ziyaret eden Selanik Belediye Başkanı Yiannis Boutaris marjinal tarzıyla dikkat çekti.

Selanik Belediye Başkanı Boutaris'i kabul eden Bakan Ömer Çelik konuşmasında, Atatürk’ün evine karşı hassas davrandıkları için Selanik yönetimine teşekkür etti. Çelik, Atatürk’ün evine yakın inşa edilen meydana Gazi Mustafa Kemal Atatürk adının verilmesi istedi.Bakan Çelik, ziyaret sonrası gazetecilerin soruları üzerine, muhalefetin çözüm sürecini baltaladığını vurguladı. "Bu günleri tarih yazacak. O zaman kimin barış istediğini, kimin istemediğini herkes görecek.” diyen Çelik, “Devletin niteliği ve milletin vasıfları üzerinden pazarlık yürütülmüyor.” dedi.

TAKSİM TOPÇU KIŞLASI HALKA AÇIK KÜLTÜR PARKI OLACAK

Taksim Gezi Parkı ve Taksim Meydanı Yayalaştırma Projesi hakkında soruları cevaplayan Çelik, Topçu Kışlası’nın yeniden ihya edilmesini hedefleyen, restoran, kafe gibi sosyal mekanların yanı sıra müze ve galerilerin yer alacağı ve çeşitli kültürel etkinliklerin yapılacağı, doğrudan halkın kullanımına açık, sosyo-kültürel amaçlı bir parka dönüştürüleceğini kaydetti.