Başbakan Erdoğan: Ben Kürt Kardeşlerimle Et İle Tırnak Gibiyim

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Ben Kürt kardeşlerimle et ile tırnak gibiyim.O kiminle (BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş) nedir onu bilemem. Şu halk bu halk diye bir ayrım AK Parti idealleri içinde yok." dedi.

Erdoğan, 5. Medeniyetler İttifakı Global Forumu’na katılmak üzere Avusturya’ya hareketi öncesi, Esenboğa Havalimanı’nda gazetecilerin gündemdeki Son gelişmelere ilişkin sorularını cevapladı.

Basın mensupları Başbakan’a, Öcalan’ın BDP’li vekiller aracılığıyla gönderdiği çözüme ilişki mektubunda yer alan ‘üniter yapı korunmalı, federasyon ve özerklik talebimiz yok. Silahları bırakıp 15 Ağustos’ta sınırı terk etme ve yeni anayasa şartlarını sordu.

Erdoğan, milli birlik ve kardeşlik projesinde her şeyi çok net açık şekilde açıkladıklarını belirterek ‘baldıran zehiri’ de olsa ülke huzuru için onu içeceklerini tekrarladı. Mektuptaki talepler konusunda ise Erdoğan, "Yeter ki ülkemizin bu değerler silsilesi içindeki yapısından, bizden kimse herhangi bir feragat istemesin. Bizden kalkıp ta milli birliğimizi sarsmaya, bozmaya yönelik bir şey talep etmesin.’’ dedi.

Terör örgütünün tehditleri ortadan kalktığı zaman askeri operasyonların duracağını da aktaran Başbakan, operasyonların durup duruken yapılmadığını hatırlattı.

Erdoğan, ‘’Bu tahrikler ortadan kalktıktan Sonra güvenlik gücümüz neden operasyon yapsın. Silahlar bırakılsın, gömülsün. Gideceklerse gidebilirler, ülkemizde kalmak isterlerse zaten suça bulaşmamış olanlar için zaten hanelerine, ailelerine annelerine, babalarına kavuşabilirler." diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş’ın ‘et ile tırnak değiliz’ sözlerine de şu karşılığı verdi:
''Et ile tırnak gibi olmak ideal olanıdır ama bunlar 'iki eşit halk gibi' dediğin zaman kantara çıkarıyor. Kantar tutmayabilir. Bu yanlış bir tespittir. Biz bu ülkede, ben Kürt kardeşlerimle et ile tırnak gibiyim. O kiminle (BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş) nedir onu bilemem. Şu halk bu halk diye bir ayrım AK Parti idealleri içinde yok."

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na da cevap veren Erdoğan, ''Türkiye Cumhuriyeti'nin cezaevlerinde 'tutsak' olmaz, tutuklu olur. Karakollarında da gözaltı olur. Herhalde bunu öğrenmiştir.'' dedi.

Başbakan Erdoğan’a gezisinde eşi Emine Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, AB Bakanı Egemen Bağış, Enerji Bakanı Taner Yıldız ve bazı milletvekilleri eşlik etti.

Açıklama Sonrası AK Partili gençler Başbakan Erdoğan için doğum günü pastası kesti. Heyet daha Sonra saat 21.00’de ANA uçağıyla Viyana’ya hareket etti.