Şahinbey Kaymakamı Turan, Projelerini Anlattı

Gaziantep'in Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, makamında yaptığı basın açıklamasında projelerini anlattı.

Şahinbey Kaymakamı Turan, Projelerini Anlattı
Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, yaptığı basın açıklamasında, Şehit Şahinbey’in anıt mezarında onarım yapılacağını ve bunun için çalışmaların başlatıldığını söyledi.

Turan, "Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı olarak, Şahinbey Kaymakamlığı’nda değerli arkadaşlarımızla beraber güzel projeler yapmaya gayret ederken, özellikle Şahinbey'le ilgili de çok özel bir önem arz ediyoruz. Bu anlamda Şahinbey anıt mezarıyla ilgili olarak çalışmalar devam ediyor. Ama çok sağlıklı bir şekilde proje çalışmaları, uzman kişiler tarafından yapılıyor. Şahinbey’in anıt mezarı ve Elmalı Köprüsü ile ilgili projeleri bitti ve ihale aşamasına geldi. Ancak Dokurcum Değirmeni ile ilgili çalışmalar devam ediyor ve çevre düzeni planları da revize ediliyor. Bunların Mart ayı içerisinde tamamı bitecek. Kurul kararları bir kısmı için alındı. Diğerlerinin de kurul kararları inşallah alınacak. Çünkü Şahinbey, Şehitkamil, Karayılanlar, bizim için çok kıymetli. Gaziantep destanını yazan, bu insanlar bizim için çok kıymetli. Yaptığımız en güzel çalışmalar, en hayırlı çalışmalar, en mübarek çalışmalar, en görkemli çalışmalar bunlardır. Ayrıca Şahinbey Kaymakamlığı'nın yeni logo çalışması var. Logomuzu yeniliyoruz ve yeni logomuzda, Elmalı Köprüsü vurgusu var, şehit vurgusu var, çınar ağacı vurgusu var, ay yıldızımız var, Şahinbeyimiz var ve Gaziantep Kalemiz var. Yakında yeni logomuzu inşallah vatandaşlarımızın beğenilerine sunacağız. Bu manada ajanslarla çalışmalarımız var ve daire müdürü arkadaşlarımızla beraber yürütüyoruz bu çalışmaları. Güzel Sanatlar Lisesi ile daha önce bir çalışma yapmıştık ve Nesibe hanım bu konuda birçok emek sarf etti. Bir ajanstan da bir arkadaşımız bu manada, İstanbul’dan da yakın çevresinden de çok değerli hocalarımızın desteklerini aldık. Yine Şahinbey Kaymakamlığı'na telefon bağlantısı kurulduğunda, Yavuz Bülent Bakiler'in şiirini inşallah seslendireceğiz. Bununla ilgili bir çalışma yapıyoruz. O da inşallah anlamlı ve güzel olacak" dedi

"Merhum şehidimiz Şahinbey’in fotoğrafları ve resimleriyle ilgili değerli arkadaşlarımızla güzel bir çalışma yürütüyoruz. Bunları henüz neticelendirmedik ama dikkat ediyoruz ve düzenli davranmaya çalışıyoruz. Genç kardeşlerimiz ve sevgili yavrularımızın, geleceğimizi emanet edeceğimiz kardeşlerimizin, kendi atalarını ve ecdatlarını iyi tanımaları noktasında da kitap çalışmaları yapıyoruz. Bu manada da okul ziyaretlerimizde ve mahalle ziyaretlerimizde yavrularımıza çeşitli hediyeler veriyoruz ve mutlaka Şahinbey ve Karayılan'ı anlatan kitaplar hediye ediyoruz. Bu çalışmalarımıza da inşallah devam edeceğiz" diyen Turan, açıklamalarına şöyle devam etti: "Kaliteli bir şekilde devam ettirmeye çalıştığımız Şahinbey’in evi kültür merkezi projesi... Bu çalışmamıza ilişkin İl Özel İdaresi'nde Daire Başkanı Erhan beyle, Bostancı Mahallesi’nde Şahinbey’in vakti zamanında satın alıp yaşadığı ev ve çevresinde bulunan evleri bir proje dahilinde, İl Özel İdaresi tarafından kamulaştırma yapılmak suretiyle restorasyon çalışmaları yapmaya gayret ediyoruz. Bu manada Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız Fatma Şahin’in ciddi manada maddi ve manevi destek sağladığını da şükranlarımızı arz ederek belirtmek istiyorum. Proje ortaklarımız ise başta Valiliğimiz ve Genel Sekreterliğimiz, İl Özel İdaresi, Emniyet Müdürlüğü, Şahinbey Kaymakamlığı, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı işbirliği içerisinde ve Aile ve Sosyal Bakanlığı Gaziantep İl Müdürlüğü ile beraber hareket edeceğiz. Bu manada bir protokol hazırladık. O protokoldeki maddelerde ise, Şahinbey’in evi restore edilip tüm Gazianteplilere ve şehit yakınlarına hizmet vermesi, Şahinbey’in evi kültür merkezinin çevresinde sosyal tesis yapıp ilimizde bulunan tüm şehit yakınlarının yararlanmasını sağlamak, devamında ülkemizde ve hatta tüm dünyaya şehit Şahinbey’i tanıtmak, yaptığı kahramanlıkları ve fedakarlıkları en güzel şekilde göstermek, şehit Şahin’in ilimize neler kazandırdığını; resimler, ona ait eserler, dönemini daha iyi anlamamıza yarayacak olan materyallerle onun yaşadığı evi canlandırmak, şehit Şahin’i şehre yeniden kazandırmak, onu yaşatmak ve anlamak, küreselleşen dünyada kendi yaşadığı topraklara giderek yabancılaşan bir nesil oluşmasını önlemek, gençlerimizin, çocuklarımızın ve yetişkinlerimizin tarihe olan ilgisini arttırmak ve yine ilimize ait kültürel değerlerin tesirini sağlayarak, yerli ve yabancı turistlerin ilimize gelmesini sağlamaktır. Ben bu konuda emeği geçen başta Valimiz Erdal Ata olmak üzere tüm Gaziantep protokolüne sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. "
Kaynak: İHA