Eğret Zeybekleri Halkoyunları Grubu Dernekleşti

Geçtiğimiz yıl Afyonkarahisar’a bağlı Anıtkaya beldesinde bir grup genç tarafından zeybek kültürünü yaşatmayı hedefleyerek kurulan 'Eğret Zeybekleri Halkoyunları Grubu' dernek çatısı altında toplandı.

Eğret Zeybekleri Halkoyunları Grubu Dernekleşti
Eğret Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Nail Azbay yaptığı açıklamada, “Geçtiğimiz yıl beldemizde ve yöremizde zeybek kültürünü yaşatmak için beldemizin eski ismini taşıyan Eğret Zeybek Oyun Ekibi oluşturmuştuk. Geçen yıldan edinilen bilgi ve tecrübe sayesinde bu yıl bir dernek kurup, kurumsal bir kimliğe kavuşmak istedik. Beldemizde hem sportif, hem de kültürel anlamda katkı sağlayacak ‘Eğret Gençlik ve Spor Kulübü Derneği’ni kurduk" dedi

Derneğin amacının gençliği kucaklayan, gençlik ve kültür alanında faaliyetler düzenleyerek, tüketen yerine üreten, konuşan, spor yapan, aktif olan genç bireyleri topluma kazandırmak olduğunu belirten Azbay, "Gençlerin kahve köşeleri yerine kültürel alanlarda, sportif faaliyetlerin yürütüldüğü alanlarda olmasını istiyoruz” diye konuştu.

Kaynak: İHA