Kosgeb, Kars’ta Yüzde 60 Destekle Kobi ve Girişimcileri Bekliyor

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekle İdaresi (KOSGEB) Kars Hizmet Müdürü Mustafa Işık, teşvikte 6. Bölgede bulunan Kars’ta KOBİ ve girişimcilere destek oranlarının yüzde 60 olduğunu söyledi.

KOSGEB Kars Hizmet Merkezi Müdürlüğü'nce Sarıkamış Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenen program tanıtımında; 2012 Ocak ayında KOBİ’lere ve girişimcilere hizmet vermeye başladıklarını hatırlatan KOSGEB Müdürü Işık, KOSGEB’ın destek modelinin işletme başvurusuna dayalı bir sistem olduğunu belirtti.

KOSGEB tarafından destek kapsamına alınan sektörlerde faaliyet gösteren, KOSGEB veri tabanına kayıtlı olarak güncel KOBİ bilgi beyannamesini dolduran işletmelerin kurumlarına destek başvurusu yapabileceklerini Sarıkamışlı KOBİ ve girişimcilere aktaran Işık, “Destek oranı 6.bölgede bulunan ilimiz için yüzde 60’tır. KOSGEB 2010 yılında proje bazlı destekleme modeline geçmiştir. Proje hazırlama kapasitesi düşük KOBİ’lerin de mevcut KOSGEB desteklerinden faydalanabilmesi için Genel Destek Programı devam etmektedir.” dedi.

Işık ayrıca, Kars’ta KOSGEB Kars Hizmet Merkezi Müdürlüğü olarak büyük önem verdikleri Girişimcilik Desteği hakkında ise şunları söyledi: “Biz girişimcilik eğitimi faaliyetlerine büyük önem veriyoruz. Müdürlüğümüzün kurulmasından bugüne kadar geçen sürede Kars’ta 450 kişiye girişimcilik eğitimi verildi.

Bu kursiyerlerden 26 girişimcimiz kendi işini kurdu. Girişimcilerimizin Kars ekonomisine katkı sağlamaya yönelik faaliyetleri artarak devam etmektedir. Kars ekonomisinin gelişmesi için başta girişimciler olmak üzere herkesin çok çalışması ve üretken hale gelmesi gerekmektedir.” Öte yandan programa Sarıkamış Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, Belediye Başkanı İlhan Özbilen ve Sarıkamışlı KOBİ ve girişimciler katıldı.