Sivil Toplum Örgütlerine 2013 Yılı Sodes Uygulamaları Eğitimi

Kilis Valiliği Proje Koordinasyon Merkezi tarafından sivil toplum örgütlerine 2013 yılı SODES projeleri hakkında bilgi verildi.

Sivil Toplum Örgütlerine 2013 Yılı Sodes Uygulamaları Eğitimi
Vali Yardımcısı Ahmet Karatepe Başkanlığı’nda gerçekleştirilen eğitim çalışmalarında sivil toplum örgütlerine proje yapım teknikleri sinevizyon eşliğinde anlatıldı.

Vali Yardımcısı Ahmet Karatepe, yaptığı konuşmada, Beşeri sermayenin geliştirilmesi ve toplumsal bütünleşmenin sağlanmasını amaçlayan Sosyal Destek Programının (SODES) GAP ve DAP illerinde 2013 yılı uygulamaları başladığını belirtti.

Karatepe, “ Proje teklifleri kuruluşlarca internet sitemizden erişime açılacak olan SODES Bilgi Sistemi (SODES-BİS) aracılığıyla, 15 Şubat - 15 Mart 2013 tarihleri arasında başvuru sahipleri tarafından valiliklere; 15 Nisan 2013 tarihine kadar ise yapılacak ön değerlendirmelerden sonra valilikler tarafından Bakanlığa gönderilecektir.Valilikler, kendilerine sunulan projeleri; SODES tanımındaki amaçlara uygunluk, sürdürülebilirlik, projenin amacı, faaliyetleri ile bütçesi arasındaki tutarlılık, projeyi öneren kuruluşun proje yürütme kapasitesi, projenin hedef gruplar üzerinde yaratacağı etkiler, proje hedef kitlesinin genişliği ve ilin önceliklerini göz önünde bulundurarak değerlendirecek ve uygun gördükleri proje tekliflerini hem SODES-BİS aracılığıyla hem de resmi yazıyla Bakanlığa göndereceklerdir. Valilikler tarafından Bakanlığa gönderilecek proje tekliflerinin tutarının en az yüzde 25'i sivil toplum kuruluşları ve kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları tarafından yürütülecek projelere ait olacaktır.• Valiliklerden Bakanlığa bildirilen proje teklifleri, değerlendirildikten sonra desteklenecek projeler ve ödenek miktarları tespit edilecektir. Desteklenecek projeler Bakanlık tarafından hem SODES-BİS aracılığıyla hem de resmi yazıyla Valiliğe bildirilecek ve Bakanlık internet sitesinden kamuoyuna duyurulacaktır”
Kaynak: İHA