Meram’da Turizm Çalıştayı Yapıldı

Konya’nın merkez Meram İlçe Belediyesi ile Mevlana Kalkınma Ajansı (MEVKA) tarafından Teknik Destek Programı kapsamında desteklenen ve Selçuk Üniversitesi (SÜ) Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu tarafından hazırlanan “Turistlerin Konaklama Sürelerinin Artırılmasına Yönelik Konya İçin Stratejiler ve Öneriler” isimli çalıştay gerçekleştirildi.

Meram’da Turizm Çalıştayı Yapıldı
Meram Belediyesi tarafından restore edilen tarihi Augustus Otel'deki çalıştayın açılışına Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı, SÜ Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mehmet Akif Çukurçayır ve turizmciler katıldı.

MEVKA tarafından Teknik Destek Programı kapsamında desteklenmekte olan "Turistlerin Konaklama Sürelerinin Artırılmasına Yönelik Konya İçin Stratejiler ve Öneriler" ismiyle Selçuk Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu tarafından hazırlanan projeye Meram Belediyesi de destek veriyor.

SÜ Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mehmet Akif Çukurçayır, "Türkiye ve de Konya birçok değerini yerin altına gömmüş. Bunların ortaya çıkması gerekiyor. Konya'da Çatalhöyük gibi bir hazine var. Bunun varlığını ben dahil kitaplardan öğrendim. Çatalhöyük'ün 10 bin yıllık bir tarihi var. Dünya kentleşme tarihinin en önemli modellerinden biridir. Bütün dünyada herkes biliyor ama Konya'da kaç kişi biliyor acaba? Konya'yı bırakın dışarıda tanıtmayı içeride bile yeterince tanıtamıyoruz. Konya'nın hiçbir giriş ve çıkışında ne Kilistra, ne Çatalhöyük ne de Sille'yi gösteren bir tabelaya rastlayamazsınız. Çok büyük eksiklik" dedi.

Konya'nın çok önemli bir turizm potansiyeli olduğunu dikkat çeken Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı ise, "Mevlana Hazretleri, Konya turizmi açısından çok önemli bir değer. Ancak ondan öncesini niye turizme kazandıramıyoruz. Mevlana'yı elbette el üstünde tutmalıyız ancak Konya'nın diğer turizm değerlerini de gün yüzüne çıkarmalıyız. Gelen turistlere Konya'nın gerçek turizm potansiyelini göstermeliyiz. Bu konuda herkes üzerine düşeni yapmalı. Belediye olarak ilçemizin turizm potansiyelini arttırmak için bu tür tarihi mekanları restore ettiğimiz gibi yerli ve yabancı turistlerin gelmesini sağlayacak önemli projeler de yapıyoruz” diye konuştu.

Kaynak: İHA