Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Güzelbey Açıklaması

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, 2004 yılında kurdukları Gıda Bankası ile 100 bin aileye gıda yardımı yaptıklarını bildirdi.

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, İrlanda'nın başkenti Dublin'de düzenlene ''8. Yoksulluğa Karşı Dünya Kentleri Forumu''na katılan Güzelbey, Büyükşehir Belediyesi'nce yürütülen sosyal projeleri içeren bir sunum yaptı.

Güzelbey, Gaziantep'in jeopolitik konumu, önemi, tarihi, kültürel zenginlikleri hakkında bilgiler verip, iki farklı döneme ait medeniyet mirası ile ''UNESCO Dünya Kültür Mirası Aday Listesi''ne girmiş bir kent olduğunu belirtti.

Gaziantep'in geçmişi ile barışık modern bir kent olduğunu, sanayisi ile Türkiye'nin dinamosu kentler arasında yer aldığını, zengin potansiyeli ile aynı zamanda turizm kenti de olduğunu belirten Güzelbey, şunları kaydetti:

''Bütün bu özellikleri Gaziantep'i insanlar için bir cazibe merkezi haline getirdi. Yoğun talep ve göç kentin sosyal yapısında farklılıklar yarattı. Biz Büyükşehir Belediyesi olarak sadece alt yapı ya da belediyecilik faaliyetleri ile ilgilenmedik. Kentin sosyal problemlerinin çözümünün de bir parçası olmak için projeler üretiyoruz.''

Güzelbey, Suriye'de yaşanan iç karışıklıktan kaçarak Gaziantep'e sığınan Suriyelilerin yaşadığı sorunların çözümüne yönelik yürüttükleri çalışmalar hakkında da bilgi verdi.

Muhabir: Yusuf Atlıhan

Yayıncı: Mehmet Güldaş
Kaynak: AA