Ford, Beton Fuarı'na Cargo Mikser Modelleriyle Katıldı

Ford, İstanbul Fuar Merkezi'nde düzenlenen Beton Fuarı'nda hazır beton sektörüne hitap eden Cargo Mikser modellerini tanıttı.

Ford'tan yapılan açıklamaya göre, Ford İstanbul Fuar Merkezi'nde 5. kez düzenlenen ve inşaat sektörünün buluşma merkezi olan ''Beton 2013-Hazır Beton Kongresi ve Beton, Agrega, İnşaat Teknolojileri ve Ekipmanları Fuarı''na inşaat, hafriyat ve hazır beton sektörüne hitap eden Ford Cargo Mikser modelleriyle katıldı.

Ford Otosan Ürün Geliştirme Merkezi'nde Türk mühendisleri tarafından tasarlanan ve Ford Otosan'ın Eskişehir, İnönü fabrikasında üretilen yerli Ford Cargo İnşaat Serisi, damper ve mikser kamyon tipleri ile çekiciden oluşuyor.

Pazara hafif ve ekonomik mikser kapsamında sunulan 6x4 sınıfındaki 3532M, hem ağırlık limitlerinin önemli olduğu şehir içi kullanımına uygun hem de tandem arka aksı sayesinde off-road kullanımına uygunluğuyla farklı müşterilerin beklentilerini karşılıyor. 3532M, inşaat kullanımına uygun 500 MPa dayanıklı şasisi, 320 PS motor gücü ve ağırlık avantajı ile müşteriye sunuluyor.

Ford Otosan Kamyon Satış ve Satış Sonrası Operasyonları Grup Müdürü Emrah Duman, beton santrallerinin tüm Türkiye'ye yayıldığını belirterek, ''Yakın ve orta mesafedeki inşaatlar ve kamu hizmetlerinde kullanılan betonu tedarik eden işletmeler daha hafif ve ekonomik kamyonlara ihtiyaç duyuyorlar. Ford Cargo 3532M de bu ihtiyaçları tam olarak karşılıyor'' dedi.

6x4 sınıfında daha ağır şantiye içi kullanımlarına uygun olarak 3536M, 8x4 sınıfında ise kauçuk arka süspansiyonlu hafif 3936M ve yaprak yaylı 4136M araçlar müşteriye sunuluyor. Ayrıca çekici mikser için 1838T araçlar da pazarda büyük ilgi görüyor. Mikser ürün gamındaki tüm bu ürünler ile 8 metreküpten 12 metreküpe kadar beton mikseri uygulamaları destekleniyor.

-Ford Cargo'lar 50 ülkeye ihraç ediliyor-

Ford Cargo'lar, yurt içinde 30 yetkili satıcı, yurt dışında 20 distribütör ile müşterilere ulaşırken, Rusya, Türki Cumhuriyetleri, Doğu Avrupa, Afrika ve Ortadoğu'da 50'ye yakın ülkeye ihraç ediliyor.

Türkiye'nin kendi markasıyla kendi motorunu üreten tek kamyon markası olan Ford Cargo, yüzde 70 yerlilik oranı ile Türkiye ekonomisine yüksek katma değer sağlıyor.

Ford Otosan, 2011 yılında başlattığı, bilinçli sürücüler yetiştirerek yakıt ekonomisi ve sürüş güvenliği sağlamayı, araçları uzun ömürlü kılmayı ve çevreye zarar veren karbondioksit salımını azaltmayı hedefleyen Ford Sürüş Akademisi'nde hazır beton firmalarına özel eğitimi de veriyor.

Hazır beton araçlarında ağırlık merkezinin yüksek olması nedeniyle yaşanabilecek kazaları doğru sürüş teknikleriyle en aza indirmeyi hedefleyen Ford Sürüş Akademisi, eksikler ve doğru refleks edinimi, teorik ve pratik uygulama eğitimleri vererek sürücülere güvenli sürüş tekniklerini öğretiyor.

Muhabir: Mücahid Eker

Yayıncı: Hasan Arslan
Kaynak: AA