Aslan: Özel Hayatın Gizliliği İçin Güvenlik Tedbirlerinden Vazgeçilemez

TBMM Yasa Dışı Dinlemeleri Araştırma Komisyonu Başkanı AK Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan, kameraların kaldırılmasına yönelik bir düşünce ve açıklamasının bulunmadığını bildirdi.

Aslan, “Özel hayatın gizliği için güvenlik tedbirlerinden vazgeçilmesi söz konusu olamaz.” ifadelerini kullandı.Zeyid Aslan, yaptığı yazılı açıklamada bugün bazı gazetelerde yer alan haberlerde ‘Özel hayatın gizliliği ve güvenliği’ne ilişkin ifadelerinin çarpıtılarak verildiğini belirtti.

Aslan, “Söz konusu haberlerde yer aldığı gibi kameraların kaldırılmasına ilişkin bir düşüncem ve açıklamam söz konusu değildir. İlgili açıklamalarım mahiyetinden uzaklaştırılarak verilmiştir.” dedi.

Aslan, şunları kaydetti: “Açıklamamda bazı vatandaşlarımız tarafından kameraların dinleme ve özel hayatın gizliliğini ihlal ettiğine ilişkin, başkanı bulunduğum ‘Haberleşme Özgürlüğüne ve Özel Hayatın Gizliliğine Yönelik İhlallerin Tespiti ve Önlenmesine İlişkin Tedbirlerin Belirlenmesi Amacıyla Kurulan Meclis Araştırma Komisyonu’na intikal ettirilen görüşleri paylaştım. Komisyonumuza şifahi olarak iletilen bu hususun güvenlik tedbirlerinden vazgeçilmeyerek bireylerin özgürlüğüne müdahale edilmeden çözülmesi gerektiğini vurguladım. Dünyanın her yerinde güvenlik ve özel hayatın ihlali ile ilgili ince bir uygulama çizgisi olduğunu belirterek komisyonumuza gelen talepleri beyan ettim. Haberlerde yer alan örnekler, komisyonumuza gelen talepler içerisinden verilmiştir. Şahsi görüşlerim değildir. Özel hayatın gizliliği için güvenlik tedbirlerinden vazgeçilmesi söz konusu olamaz.”