Tü Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Albayrak Açıklaması

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Doğan Albayrak, ''Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Havsa ve İpsala'daki vatandaşlar artık ERCP için İstanbul'a gitmeyecek'' dedi.

Albayrak, üniversitenin başhekimlik toplantı salonunda gazetecilere yaptığı açıklamada, ERCP'nin safra ve pankreas kanallarındaki tıkayıcı hastalıkların teşhis ve tedavisinde kullanılan endoskopik bir yöntem olduğunu söyledi.

ERCP'nin Türkiye'de 10 yıldır kullanıldığını belirten Albayrak, yöntemin TÜ'de de uygulanmaya başladığını belirtti.

ERCP'den önce kullanılan yöntemle hastanın ameliyatlardan sonra hastanede 15 gün bekletildiğini ifade eden Albayrak, ''ERCP, ucunda minik bir video kamera bulunan ince ve esnek bir boru olan yandan görüşlü endeskop aracılığıyla ağızdan girilerek, safra yolları ve pankreas kanalının görüntülenmesi ve gereğinde müdahalede bulunan bir işlemdir. Günde dört hasta alarak ERCP işlemini 45 dakikada uyguluyoruz. Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Havsa ve İpsala'daki vatandaşlar artık ERCP için İstanbul'a gitmeyecek. Bu sistem TÜ'de başarıyla uygulanmaktadır'' diye konuştu.

-Edirne İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sarı'ya ziyaret-

Uzunköprü Kaymakamı Uğur Kolsuz, Uzunköprü Belediye Başkanı Enis İşbilen, Uzunköprü Ticaret Ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Akalın, Uzunköprü Ticaret Borsası Başkanı Rahmi Eren, Uzunköprü Muhtarlar Derneği Başkanı Hayati Balkan, Edirne Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Orhan Sarı'yı ziyaret etti.

Müdürlükteki ziyarette Kolsuz, İşbilen, Akalın, Eren ve Balkan, Sarı'ya yeni görevinde başarılar diledi.

Sarı da ziyaretten memnuniyet duyduğunu söyledi.

-Edirne Müftüsü Üzüm:

-''Öksüz ve yetim kardeşlerimizle düzenlemek istediğimiz

bir akşam yemeği programında buluşmak istiyoruz''

Edirne Müftüsü Emrullah Üzüm, ''Öksüz ve yetim kardeşlerimizle düzenlemek istediğimiz bir akşam yemeği programında buluşmak istiyoruz'' dedi.

Üzüm, öğretmenevinde düzenlenen Edirne Müftülüğü İl İstişare Kurulu toplantısında yaptığı konuşmada, öksüz ve yetimlere katkıda bulunmak istediklerini söyledi.

Hazreti Muhammed'in öksüz ve yetimleri temsil ettiğini belirten Üzüm, ''Öksüz ve yetim kardeşlerimizle düzenlemek istediğimiz bir akşam yemeği programında buluşmak istiyoruz. Onlarla buluşmak çok güzel olur. Onlar için kardeş aileler oluşturabiliriz'' diye konuştu.

Üzüm, Kutlu Doğum Haftası'nda da kamu çalışanlarının katılacağı bilgi ve şiir yarışmaları düzenlemek istediklerini kaydetti.

Toplantıya, Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu, müftü yardımcıları Mehmet Karahan, Yusuf Tuna, Milli Eğitim Şube Müdürü Ömer Doğan Çimenlik, kamu ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

-CHP Havsa İlçe Başkanlığı'nda bilgilendirme toplantı

CHP Havsa İlçe Başkanlığı'nca partililer seçim ve sandıklar hakkında bilgilendirildi.

CHP İlçe Başkanı Fedayi Işık, partisinin ilçe başkanlığında düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, partilileri genel merkezin talimatıyla seçim ve sandıklar hakkında bilgilendirdiklerini söyledi.

Havsa Belediye Başkanı Oğuz Tekin de üzerine düşen görevi yapmak için her zaman hazır olduğunu belirtti.

Konuşmaların ardından sorumlular partilileri bilgilendirdi.

Muhabir: Gürkan Arda - Gökhan Balcı - Cihan Demirci

Yayıncı: Berin Alpaslan Gökçe
Kaynak: AA