Kosgeb Diyarbakır’da 150 Girişimciye İş Yeri Açtı

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Diyarbakır Şube Müdürü Mehmet Fidan, KOSGEB projelerinin başladığı 2011 yılından beri yaklaşık 2 bin girişimciye kurs verdiklerini belirterek 150 kişiye ise kurdukları iş yeri için destek verdiklerini söyledi.

Kosgeb Diyarbakır’da 150 Girişimciye İş Yeri Açtı
Destekledikleri alanlarda kendilerine sunulan projelerin tamamını kabul ettiklerini kaydeden Fidan, bunların yüzde 20’sinin bayan girişimciler olduğunu ifade etti.

Fidan, "2011 yılından itibaren yaklaşık olarak 2000 kişiye girişimcilik eğitimi verdik. Eğitim verdiğimiz kişilerden 150’si kendi işlerini kurdular. Desteklediğimiz alanlarda proje hazırlayıp bize başvuran kişilerin tamamının projesine destek verdik. Ancak bilindiği gibi bazı alanlara destek veremiyoruz. İşte alkollü işletme, ya da internet kafe gibi projelere destek vermiyoruz” dedi.

İş yerlerini kuran girişimcilerin yaklaşık yüzde 20’si kadınlardan oluştuğunun altını çizen Fidan, kadınların kurmuş olduğu işlerin başında tekstil ve kuaförlük geldiğini dile belirtti.

Fidan, “2011 yılının başından bu güne kadar yaklaşık 1 milyon TL’lik bir destek sunduk. Kurlarımız ve desteklerimiz devam edecektir. İnanıyorum ki bu çalışmalarımız Diyarbakır’ın ve bölgenin işsizliğine bir çözüm olacak ve Diyarbakır’da işsizliği önleyeceğiz. 2013 yılı içerisinde yaklaşık 2000 kursiyere daha girişimcilik kursu vermeyi hedefliyoruz. Bu sayede girişimcilere destek vermeye devam edeceğiz. Vermiş olduğumuz bu girişimcilik destekleri sadece bir ilk adımdır. Daha sonraki destekler ile biz bu kurumları desteklemeye devam ediyoruz. Kişilerin işlerini büyütmeleri için her türlü desteği sunmaya devam ediyoruz" diye konuştu.

Kaynak: İHA