Kırklareli Valisi Yaman Açıklaması

Kırklareli Valisi Mustafa Yaman, ''Gönül Elçileri Projesi'nde başarılıyız'' dedi.

Vali Yaman, Halk Eğitim Merkezi Salonu'nda düzenlenen fotoğraf sergisinin açılışının ardından yaptığı açıklamada, Kırklareli'nin ''Gönül Elçileri Projesi''nde Türkiye genelinde başarı ortalamasında 5'inci sıraya yükseldiğini söyledi.

Kırklareli halkından projeye ilişkin destek beklediklerini belirten Yaman, ''Gönül Elçileri Projesi'nde başarılıyız. Proje toplumda önemli yankılar uyandırdı. Projeye destek veren herkese teşekkür ediyorum'' diye konuştu.

-Atatürk stadı yenilenecek

Kırklareli Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Mustafa Yıldız, Atatürk Stadı'nın yenileneceğini bildirdi.

Yıldız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Atatürk Stadı'nın yenileneme çalışmalarının yaklaşık 1 milyon 500 bin liraya mal olacağını söyledi.

Çalışmaların mart ayında başlayacağını belirten Yıldız, ''Stadın zemini değişerek, etrafına atletizm pisti ile saha ışıklandırması yapılacak. Artık stadımızda akşamları da maç oynanabilecek. Yenileme çalışmaları yaklaşık 330 gün sürecek. Atatürk Stadı Kırklareli'ne yakışır şekilde yenilecek'' ifadelerini kullandı.

-Kırklareli Ziraat Odası Başkanı Şaylan: ''Kırklareli çiftçisi çok iyi hizmetlere layık''

Kırklareli Ziraat Odası Başkanı Ekrem Şaylan, ''Kırklareli çiftçisi çok iyi hizmetlere layık'' dedi.

Şaylan, Ziraat Odası toplantı salonunda gazetecilere yaptığı açıklamada, göreve yeni başladığını hatırlatarak, kaliteli hizmet verebilmek amacıyla çalışmalara başladıklarını söyledi.

Görevini en iyi şekilde yerine getirmek için gayret göstereceğini ifade eden Şaylan, ''Kırklareli çiftçisi çok iyi hizmetlere layık. Eski başkanımız Hasan Çetin, 2 yıllık görev süresini doldurarak, görevine devretti. Çalışmalarımızı artık daha titizlikle sürdüreceğiz'' diye konuştu.

-''4. Tarım ve İnsan'' fotoğraf sergisi

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nca düzenlenen ''4. Tarım ve İnsan'' konulu fotoğraf yarışmasında dereceye giren fotoğraflar Kırklareli'de sergilendi.

Kırklareli Halk Eğitimi Merkezi salonundaki serginin açılışını Kırklareli Valisi Mustafa Yaman, İl Jandarma Komutanı Ömer Lütfü Mor, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ziya Eser ile Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hakan Keçeci gerçekleştirdi.

Açılış sonrası Vali Yaman ve beraberindekiler, 70 fotoğrafın bulunduğu sergiyi gezdi.

Sergi, 22 Şubat'a kadar açık kalacak.

-Gönül Elçileri Projesi Kofçaz'da tanıtıldı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın öncülüğünde ülke genelinde başlatılan ''Gönül Elçileri Projesi'', Kofçaz'da tanıtıldı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nca yürütülen projenin Kofçaz Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenen tanıtım toplantısında konuşan Kırklareli Valisi Mustafa Yaman'ın eşi ve ''Gönül Elçileri Projesi'nin'' il koordinatörü Gülseren Yaman, projenin toplumda yankı uyandırdığını söyledi.

Projeyle, devletin ''sevgi dolu eli''nin her zaman hissedilmesinin amaçlandığını ifade eden Yaman, ''Başta şehit ve gazi aileleri ve yakınları, yaşlılarımız, yatağa bağlı hastalarımız, kimsesiz çocuklar, ilgiye ve sevgiye muhtaç olan herkesin kapısını çalmaya devam edeceğiz. Sizlerden destek istiyorum'' dedi.

Kofçaz Kaymakamı Enver Özderin de ''Bizler tarihi, kültürel ve dini değerlerimiz doğrultusunda insana hizmeti kendilerine düstur edinmiş, yaradılanı yaradandan ötürü sevmiş, halka hizmeti hakka hizmet olarak benimsemiş bir ecdadın torunlarıyız'' diye konuştu.

Muhabir: Özgün Tiran / Cihan Demirci / Salih Baran

Yayıncı: Nurhan Çorlu
Kaynak: AA