Altındağ Belediyesi Yatırımlarına Devam Ediyor

Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, "Türkiye'de mali yapısı en güçlü belediyeler arasında ilk sıralarda yer alıyoruz bu da yatırımlarımıza yansıyor" dedi.

Altındağ Belediyesi Yatırımlarına Devam Ediyor
Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, yaptığı açıklamada, Türkiye'de mali yapısı en güçlü belediyeler arasında ilk sıralarda yer aldıklarını ve bunun da yatırımlara yansıdığını belirterek, "2012 yılında da bir ilçe belediyesini aşan çok büyük yatırımlar gerçekleştirdik. 2012 yılında 175 milyon TL gelirin, neredeyse yarısını yatırıma harcadık. Türkiye'de çok az belediye bütçesinin yarısını yatırıma ayırabiliyor. Tamamlayıp henüz açmadığımız onlarca tesis var. Her ay açılış yapsak, yıl sonuna yetişmez" dedi.

8 YILDA 25 BİN KAÇAK YAPI YIKILDI

Altındağ Belediyesi, 2012 yılında da tek bir kaçak yapı yapımına izin vermedi. 3 bin 260 gecekonduyu kavgasız gürültüsüz yıkan Altındağ Belediyesi, 2005 yılından beri toplam 22 bin 782 kaçak yapıyı yıkmış oldu. İmar planı tamamlanan mahallelerde imar planlarını uygulayarak yolda kalan gecekonduları yıkarak hem yeni yol açan hem de yolları genişleten Altındağ Belediyesi, 2012 yılında da 10 kilometre yeni yol açtı. 2005 yılından bu yana açılan yeni yol uzunluğu 260 kilometre oldu.

2012 yılında Altındağ genelinde yapılan yol çalışmalarında 102 bin ton asfalt dökülürken, 68 bin metre bordür ve 100 bin metrekare tretuvar döşendi.

İNŞAAT RUHSATINDA REKOR 2004 yılında 68 inşaat ruhsatı veren Altındağ Belediyesi, 2012 yılında 656 inşaat ruhsatı vererek, Ankara'nın en çok inşaat yapılan ilçesi haline geldi. Özellikle son birkaç yıldır Altındağ’da her yıl 15 bin yeni konut yapılıyor.

TOPLU KONUT PROJELERİ HIZLA DEVAM ETTİ 2012'de Çinçin 3'üncü etap için çalışmalarına hız veren Altındağ Belediyesi, gecekondu yıkımlarını tamamladı ve konutların inşaatına başladı.

Aktaş 1. ve 2. etapla, Çinçin 1. ve 2. etapları ve Gökçenefe Toplu Konutları tamamlayan Altındağ Belediyesi, 2012 yılında Çinçin 3. etapla birlikte, Aktaş 3. etap, Bentderesi, Şükriye Mahalleleri'ndeki çalışmalara hız verdi. Diğer yandan Feridun Çelik Mahallesi'nde 10 katlı blok yapımı tamamlanırken, bir başka 10 katlı blok ve işyerlerinin inşaatı ise sürüyor. Diğer yandan Doğantepe Mahallesi'nde başlayan 3 adet konut inşaatı da tamamlandı. Başpınar Mahallesi'ndeki yıkımları da tamamlayan Altındağ Belediyesi, Başpınar'da da toplu konutlara yakında başlayacak.

Bölgedeki sosyal yapıyı da değiştirmek için projeler üreten Altındağ Belediyesi'nin bölgedeki en dikkat çeken çalışmalarından birisi de, Çinçin'e inşa edilen Kültür Merkezİ, 6 bin metrekare kapalı alanı bulunan tesiste, bin 500 kişilik çok amaçlı bir salon bulunuyor.

GENÇLİK MERKEZLERİNİN SAYISI 16 OLDU Gençlere yönelik merkezlere 2012 yılında büyük önem veren Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, 2012 yılında üç merkezin açılışını gerçekleştirdi. Aydınlıkevler, Beşikkaya ve Feridun Çelik Gençlik Merkezi 2012 yılında törenle açıldı. İnşaatları biten ancak açılış törenleri yapılmayan Güneşevler ve Yıldıztepe Gençlik Merkezleri de bu yıl hizmete girdi. Yine inşaatları tamamlanan Aktaş, Karapürçek 2 ve Önder Gençlik Merkezleri'nin açılışları için ise gün sayılıyor.

Altındağ Belediyesi, Doğantepe mahallesine dev bir yatırım daha kazandırdı. 1500 kişi kapasiteli Cemil Meriç Kültür ve Kongre Merkezi, Doğantepe Kadınlar ve Gençlik Merkezi ile birlikte törenle açıldı.

Altındağ Belediyesi tarafından inşa edilen ana okullarından Güneşevler ve Aydınlıkevler anaokulları Altındağ Belediyesi tarafından hizmete açılırken, Battalgazi, Gülpınar, Feridun Çelik, Karapürçek, Alemdağ, Başpınar, Karakum ve Yıldıztepe Anaokulları'nın inşaatları da tamamlandı.

2012 yılında Yeşil Kuşak Parkı, Anahatun Parkı, Oyun Parkı ve Kaykay Parkı'nı açan Altındağ Belediyesi, Beşikkaya, Güneşevler, Yıldıztepe, Doğantepe parkların inşaatlarını tamamladı, Mesire alanı ve Köy park projelerine de start verdi.

45x90 metre büyüklüğünde, zemini sentetik çimle kaplı olan ve 1000 kişi kapasiteli kapalı tribünü bulunan stadın açılışı Kasım 2012'de gerçekleştirildi.

KONUKEVİ YENİ ADRESİNDE HİZMETE GİRDİ Ankara dışından gelen maddi durumu yetersiz hasta ve hasta yakınlarına sunduğu ücretsiz konaklama hizmeti ile Ankara’da önemli bir problemi çözen Altındağ Belediyesi, 5 yıldızlı otel konforundaki yeni konukevini (Anafartalar Konukevi) törenle hizmete açtı.

ALİ ERSOY MAHALLESİ'NDE İKİ ADET YÜZME HAVUZU YAPILIYOR Ali Ersoy Mahallesi'ne iki adet yüzme havuzu inşa ediliyor. 3 bin metrelik alanda gerçekleştirilen proje, büyük bir spor kompleksi niteliğinde. İçinde iki adet yüzme havuzu, iki adet fitness salonu, 2 adet hamam, jakuzi, sauna ve özel dinlenme odalarının bulunduğu spor kompleksinin 2013 yılı içinde bitirilmesi hedefleniyor.

KURBAN KESİM ALANI 2013'E HAZIR Ankara'nın en büyük ve en modern Kurban Kesim Alanı Altındağ'a inşa ediliyor. İlk etabı tamamlanan projenin, 2013 yılında ikinci etabı da bitirilerek Kurban Bayramı'nda kullanıma açılması planlanıyor. Modern tesiste, her 3 dakikada 6 hayvan kesip paketlenebilecek.

Ankara tarihi için önemli bir bölge olan Hamamönü'nde gerçekleştirdiği restorasyon çalışmalarını Hamamarkası olarak adlandırılan bölgeye de taşıyan Altındağ Belediyesi, çalışmalarında son noktaya geldi. Hamamarkası bölgesinde yapımı tamamlanan projede, yer altına 50 araçlık bir kapalı otopark da inşa edildi. Otopark üzerinde vatandaşların yararlanabileceği yeşil alan ve oturma grupları da bulunuyor. Otoparkın bir başka önemli özelliği Kanuni Sultan Süleyman'ın emri ile Bosna Sancak beyi Gazi Hüsrev bey tarafından Saraybosna'da yaptırılan Baş Çarşı'nın en önemli tarihi yapılarından biri olan 'Kardeşlik Çeşmesi'nin bir örneğinin bu alana inşa edilmesi.

Altındağ Belediyesi, çiftlerin evlilik öncesi gerçekleştirdiği geleneksel kına geceleri için muhteşem bir mekan tasarladı. Altındağ Belediyesi Evlendirme Şube Müdürlüğü’ne bağlı olarak faaliyet gösteren kına konağı, restorasyon sonrası yeniden hayata dönen Hamamarkası bölgesinde, kına türküleri ile yeniden canlanıyor.

ULUCANLAR YARI AÇIK CEZAEVİ'NİN RESTORASYONU TAMAMLANDI Altındağ Belediyesi'nin birkaç yıl önce yıkılmaktan kurtardığı ve başarıyla tamamlanan restorasyon çalışmalarının ardından müze olarak hizmete açtığı kapalı bölümün ardından, Ulucanlar Cezaevi'nin yarı açık kısmının restorasyon süreci de tamamlandı.

Halkın geleneksel ve modern görsel sanatları daha yakından tanımasını ve isterlerse öğrenmelerini sağlamak amacıyla, Ulucanlar Yarı Açık Cezaevi'nin içerisindeki 30 atölye çeşitli sanatçılara tahsis edildi ve bu alanda bir sanat sokağı oluşturuldu

Kaynak: İHA