Millevtekili Hüseyin Şahin’den Muhtarlara Ziyaret

TBMM Plan Bütçe Komisyonu Üyesi ve AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Yenişehir Muhtar Derneği'ni ziyaret ederek, köy ve mahalle muhtarlarının sorunlarını dinledi.

Millevtekili Hüseyin Şahin’den Muhtarlara Ziyaret
Yenişehir Belediye Başkanı Bülent Hamdi Cingil, AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Sakin ve AK Parti Yenişehir İlçe Başkanı Nazif Tuna’nın da katıldığı siyarette konuşan Yenişehir Muhtarlar Derneği Başkanı Yücel Ok, muhtarların yerel yönetimin ilk halkası olduğunu söyledi.

Yücel Ok, köy yerleşik alanlarında ve kırsalda konut ve ahır yapımı sırasında yaşadıkları güçlükleri anlattı. AK Parti Milletvekili Hüseyin Şahin, Başkan Ok’u dinledikten sonra, arazilerin sulanması ile ilgili sorunları bildiklerini ve çözümü için gerekli çalışmaların yürütüldüğünü belirtti.

Şahin, kendisinin de süreci yakından takip ettiğini belirterek, “Yenişehir ovasındaki 18 bin hektar tarım alanı Boğazköy Barajı Sulama Suyu Projesi ile sulu tarım yapılabilir hale gelecek. 2012 ağustos ayında başlatılan bu projenin bedeli, toplulaştırma bedelleri de dâhil edildiğinde 300 milyon lirayı geçecek. Projenin 2015 yılı Ağustos ayında bitirilmesini hedefliyoruz” diye konuştu.

AK Parti’nin toplumun tüm kesimlerini kalkındıracak projeler yaptığını vurgulayan Hüseyin Şahin, Yenişehir Sulama Suyu Projesi bittiğinde Yenişehir Ovası’nda ürün çeşidinin artacağını arazilerin daha verimli hale geleceğini, böylece kırsal kalkınmada önemli bir iş başarılacağını belirterek, “Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan 2023 yılı için, Türkiye’nin önüne çok önemli hedefler koydu. Bu hedeflere ulaşmak için tarım ve hayvancılık alanında üreticilerimize destek oluyoruz. Hep birlikte daha güzel yarınlara ulaşacağız” diye konuştu.

Milletvekili Şahin köylere iskân yapımı konusunda ise İl Özel İdaresi’nde tip projeler olduğunu, belirterek, “Köyüne iskân yapacaklar, bu projeleri uygulamak koşulu ile iskân izni alıyorlar. Projeleri dileyen herkes alabilir. Ayrıca Yeni Büyükşehir Kanunu yürürlüğe girdiğinde de bu izinler belediyelerden alınmaya devam edecek” şeklinde konuştu.

Ziyaret sırasında Yenişehir Muhtarlar Derneği Başkanı Yücel Ok’un, Yeni Büyükşehir Kanunu yürürlüğe girdikten sonra muhtarların durumunun ne olacağını da sordu. Bunun üzerine söz alan Milletvekili Hüseyin Şahin, yeni kanun yürürlüğe girdiğinde, muhtarların daha önemli hale geleceğini söyledi.

Milletvekili Şahin “Kanunun amacı şehirlerin her noktasına hizmetlerin eşit götürülmesini amaçlıyor. Bildiğiniz gibi Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan yerel yöneticilik yaptı. Bu yüzden de yerel yönetimlerin sorunlarını çok iyi biliyor. Başbakanımızın imzası ile Meclise gelen ve kabul edilen bu kanun ile ilçe ve köylere yapılacak olan yatırımlar güvence altına alınmıştır. Hatta yatırımların payı eskiye oranla daha da artmıştır” diye konuştu.

Kaynak: İHA