Tobb, Uluslararası Sergiler Bürosu Heyeti Onuruna Yemek Verdi

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İzmir’in EXPO 2020 için çok uygun ve ideal bir şehir olduğunu düşündüğünü belirterek, "2015 EXPO'da çok talihsiz bir şekilde kaybettiğimiz bu etkinliği bu sefer İzmir'e kazandıracağız.Bu kararlılığı ben herkeste görüyorum. Başaracağımıza da yürekten inanıyorum" dedi.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Uluslararası Sergiler Bürosu (BIE) heyeti onuruna TOBB İkiz Kuleler'de yemek verdi. Yemeğe, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Uluslararası Sergiler Bürosu Başkanı Ferdinand Nagy, MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Vural, İzmir Valisi Cahit Kıraç, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş, Ege Bölgesi Sanayi Odası Başkanı Ender Yorgancılar, Ankara Ticaret Odası Başkanı Salih Bezci, Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir, Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu Genel Başkanı Mustafa Kumlu, Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, milletvekilleri ve diğer yetkililer katıldı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım, EXPO'nun yapıldığı ülkelerde dostlukları, ticaretin ve turizmin arttığını belirterek, Türkiye'nin EXPO'dan beklentisinin bunların ötesinde olduğunu kaydetti.

İzmir'in birlikte yaşama kültürünün en yaygın olduğu kentlerin başında geldiğini söyleyen Yıldırım, "Kentin tarihine bakıldığında medeniyet için birçok ilke imza atıldığının görülebilmektedir. Yaklaşık 3 saatlik uçuşun ardından İzmir'den 48 ülkeye ulaşılabilmektedir. EXPO konusunda işin daha başındayız. Yapacağımız daha çok şey var. 2015 EXPO'da çok talihsiz bir şekilde kaybettiğimiz bu etkinliği bu sefer İzmir'e kazandıracağız. Bu kararlılığı ben herkeste görüyorum. Başaracağımıza da yürekten inanıyorum" diye konuştu.

"İZMİR'İN GÜNEŞİ EXPO 2020 İLE TÜM DÜNYAYA SAĞLIK VE ENERJİ TAŞIYACAK TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, yaklaşık 3 bin yıllık muhteşem tarihin emanetini taşıyan İzmir'in görkemli geçmişini tüm insanlıkla paylaşmak üzere EXPO 2020 adayı olduğunu belirterek, "Bugün, 19 organize sanayi bölgesi, 2 serbest ticaret bölgesi ve ileri teknoloji geliştirme merkeziyle Türkiye ekonomisinin lokomotif şehirlerinden biri. İzmir, ülkemizin en çok turist çeken şehirlerinden biri olarak, küresel bir turizm şehri. Bizler inanıyoruz ki antik medeniyetlerin kalbi İzmir'in güneşi EXPO 2020 ile tüm dünyaya sağlık ve enerji taşıyacak. Biz Türk iş dünyası olarak İzmir'i bu girişiminde destekliyor ve İzmir'in yanında yer alıyoruz. 106 ülkeyle kurulu iş konseyleriyle Türkiye'nin en büyük 100 şirketinden 63'ünün yer aldığı, Türk özel sektörünün yurt dışı temsil mekanizması DEİK var. Türkiye'nin en dinamik gücü olan, genç ve kadın girişimcilerin bir araya gelerek oluşturdukları genç girişimciler ile kadın girişimciler kurullarımız var. İşte bu büyük camia, EXPO-2020'nin bugüne kadar yapılmış en görkemli ve büyük organizasyon olacağının teminatı" ifadelerini kullandı. "EXPO 2020 ADAYLIĞI İÇİN BOL ŞANS DİLİYORUZ" BIE Başkanı Ferdinand Nagy da EXPO'nun uluslararası camiayı sorumluluk almaya davet eden bir organizasyon olduğunu ifade etti.

Etkinliğin toplumlar arasında köprü görevi gördüğünü kaydeden Nagy, "EXPO, kişisel gelişimi artırmak için imkan sağlamaktadır. Siz Türkiye olarak bu yolda ilerlemeyi seçtiniz. Biz de uluslararası sergiler olarak İzmir'de EXPO 2020 adaylığı için bol şans diliyoruz" dedi.

İzmir Valisi Cahit Kıraç ise İzmir’in EXPO 2020 için ne kadar istekli olduğunu göstermek için Ankara’da olduklarını belirterek, "İnceleme heyetine İzmir olarak detaylı bir sunum yaptık. EXPO 2020 İzmir için 650 sayfadan oluşan dosyayı heyete sunduk. Buradaki sözlerimizin arkasındayız" dedi.

İzmir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise bütün siyasi partiler ve sivil toplum örgütlerinin İzmir'in EXPO adaylığı için kenetlendiğini belirterek, başarılı bir çalışma yürüttüklerine inandığını ifade etti

Kaynak: İHA