Öğretmenlerin Öğrenim Özrü Ataması

Danıştay 2.Dairesi'nin, Milli Eğitim Bakanlığının özür durumuna bağlı yer değiştirme kılavuzunda öğretmenlerin öğrenim özrüne göre yer değiştirme yapmasına yer verilmemesini eksik düzenleme sayarak, düzenlemenin yürütmesini durdurduğu bildirildi.

Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası'nın Kastamonu İl Temsilcisi Ahmet Tevfik Bal, yaptığı yazılı açıklamada, sendikalarının ''2012 Öğretmenlerin Özür Durumuna Bağlı Yer Değiştirme Kılavuzu''nun, özür durumuna bağlı yer değiştirmelerde öğrenim özrüne yer verilmemesi nedeniyle iptali ve yürütmesinin durdurulması istemiyle Danıştay'a dava açtığını hatırlatarak, dava sonucunda eğitim özrünü dışlayan hükümlerinin yürütmesinin durdurulduğunu belirtti.

Sendikalarının eğitim emekçilerinin lehine çok sayıda mahkeme kararı alınmasını sağladığını anımsatan Bal, şunları kaydetti:

''Karar, eğitim özrü mağdurlarının yüzünü güldürecektir. Açtıkları ve halihazırda devam eden tüm davalara olumlu etki ederek, mağdurların bu davaları kazanmalarına olanak sağlayacaktır. Hep ifade ettiğimiz gibi, yüksek lisans ve doktora eğitimi, kariyer ilkesini yaşama geçiren akademik basamaklardır. Danıştay, kamu görevlilerinin yüksek lisans ve doktora yapma girişimlerinin idare tarafından suistimal girişimi olarak değerlendirilmesinin sakat bir bakış açısı olduğunu ortaya koymuştur.''

Muhabir: Yusuf Çelik

Yayıncı: Sinan Özmüş
Kaynak: AA