Elazığ'da ''Dap Eylem Planı'' Konulu Toplantı Yapıldı

Elazığ'da, Doğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından ''DAP Eylem Planı'' konulu toplantı yapıldı.

Elazığ Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Kalkınma Bakanlığı DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından bölgenin kalkındırılması, kurum ve kuruluşlar arasında projelerin uyum ve bütünlük içerisinde yürütülmesi amacıyla ''DAP Eylem Planı'' konulu toplantı gerçekleştirildi.

Vali Muammer Erol, toplantıda yaptığı konuşmada, bu eylem planının kent ve bölgenin kalkınması, ekonomik ve sosyal alandaki yatırımların doğru planlanması için önemli olduğunu vurguladı.

Kaynakların doğru kullanılması için planlamanın ve öncelik sırasının önemli olduğuna dikkati çeken Erol, DAP İdaresi'nin, bölgenin kalkınması için bu planlamayı yapacak önemli bir yapılanma olduğunu belirtti.

DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkan Yardımcısı Volkan Güler ise eylem planının Elazığ'ın da aralarında yer aldığı 16 ili kapsadığını bildirdi.

Ülkenin en az gelişen illerinin bu 16 şehir arasında yer aldığını, eylem planın temel amacının öncelikle bu illerde yeterli kalkınma ve gelişmenin sağlanması için yatırımların doğru planlanması olduğunu kaydeden Güler, eylem planının 5 yıllık bir çalışmayı içerdiğini ve 2018 yılına kadar çalışmalarını sürdürüleceğini ifade etti.

Toplantıya, Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, ilçe ve belde belediye başkanları, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile sivil toplum örgütlerinin yetkilileri katıldı.

Muhabir: Ramazan Kaya / Emrah Gökmen

Yayıncı: Ahmet Ekici
Kaynak: AA