Tayvan, Abd ve Ab'yle Ticareti Meksika ve Türkiye Üzerinden Yapacak

Tayvan'ın en önemli ticari kuruluşu olan Tayvan Dış Ticareti Geliştirme Konseyinden (TAITRA) yapılan açıklamada; ülkenin, ABD ve Avrupa Birliği'yle olan ticareti artırmak, böylece Güney Kore ve bu iki önemli ekonomi arasındaki serbest ticaret anlaşmalarının (STA) etkisini azaltmak için Meksika ve Türkiye'yi giriş kapısı olarak kullanacağı belirtildi.

TAITRA yaptığı Son açıklamada, Meksika ve İstanbul'da yalnızca ticaret merkezleri kurmakla kalmayıp, aynı zamanda seminerler düzenleyeceğini ve ticari ilişkileri geliştirmek için bu iki pazara heyetler göndereceğini ifade etti.

TAITRA, Tayvan'ın ihraç ürünlerinin ABD ve AB'ye yönlendirilmeden önce Meksika ve Türkiye'ye gönderilmesini tercih ettiğini çünkü Türkiye'nin AB'yle ve Meksika'nın ABD'yle olan ticaretinde gümrük tarifesi uygulanmadığını belirtti.

TAITRA'ya göre Meksika'dan ve Türkiye'den gönderilen Tayvan ürünleri, düşük gümrük tarifeleri ile ya da gümrük tarifeleri olmadan hedeflenen varış noktalarına ulaşma imkânına sahip olacaklar.TAITRA'nın piyasa geliştirme departmanı müdürü Simon Wang, "Meksika'dan ABD'ye ve Türkiye'den Avrupa'ya gümrüksüz girişlerden faydalanabiliriz." şeklinde konuştu.

Wang, Tayvanlı şirketlerin ürünlerin parçalarını Meksika ve Türkiye'ye gönderebileceğini ve daha Sonra ABD ve AB'ye yapılacak nakliyattan önce bu iki ülkedeki düşük iş gücü maliyetlerini kullanarak parçaları birleştirebileceğini söyledi.