Mersin'de, Bir İlköğretim Okulunun Öğrencileri, Topladıkları 200 Battaniye ve 6 Bin Tl'yi Kimse Yok Mu Derneği'ne Teslim Etti

''Kış Geldi... Suriye İçin Bir Ekmek, Bir Battaniye'' kampanyası kapsamında İçel'deki özel bir ilköğretim okulunun öğrencileri, topladıkları 200 battaniye ve 6 bin lirayı Kimse Yok mu Derneği'ne teslim etti.

Özel Yıldırımhan İlköğretim Okulu yönetimi tarafından başlatılan kampanya çerçevesinde öğrenciler 6 bin lira ve 200 battaniye topladı. Toplanan yardımlar okula gelen Kimse Yok Mu Derneği İçel Şube Müdürü Ömer Yassıkaya'ya teslim edildi.

Yassıkaya, öğrencilerin ''Kış Geldi... Suriye İçin Bir Ekmek, Bir Battaniye'' kampanyasına destek olmalarının Son derece sevindirici olduğunu söyledi.

Toplanan yardımların Suriye'deki ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılacağını anlatan Yassıkaya, öğrencilere ve ailelerine teşekkür etti.

Öğrencilerin Suriye'deki drama duyarsız kalmadığını ifade eden Yassıkaya, ''Bu öğrenciler harçlıklarından fedakarlık yapmışlar. Yaptıkları örnek bir davranıştır. Öğrenciler 200 battaniye almış ve 6 bin TL toplamışlar. Bu rakamı derneğimize bağışladılar. Biz bu yardımı Suriyelilere göndereceğiz'' dedi.

Özel Yıldırımhan İlköğretim Okulu Müdürü Ahmet Özel ise, Suriyelilerin dramına herkesin şahit olduğunu dile getirerek, ''Ne yapabiliriz diye düşündük. Kimse Yok Mu Derneği İçel Şubesi ile ortak bir kampanya başlattık. Türkiye'nin Suriye'ye yaptığı yardımlar dünyaya örnek oldu. Biz de diğer okullara, kurumlara ve velilere örnek olalım istedik ve böyle bir çalışma başlattık. Herkese desteğinden dolayı teşekkür ediyorum'' diye konuştu.

Muhabir: Mesut ince / Zuhal Uzundere Kocalar

Yayıncı: İsa Sansar
Kaynak: AA