Egeli Yaş Meyve Sebze İhracatçılarından Almanya Çıkartması
Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği, Egeli yaş meyve sebze ihracatçılarının, en büyük ihracat pazarı konumundaki Almanya’da tanıtım yaptı.

Avrupa’da yaşanan ekonomik krize rağmen son derece hareketli bir fuar olduğunu ve böyle bir fuarda Ege Bölgesinden tek katılımcı olarak yer almanın bölgemizin potansiyelini yansıtmak açısından önemli ve mutluluk verici olduğunu vurgulayan Türkmenoğlu, “Ege Bölgesi’nden 2012 yılında 206 milyon dolar yaş meyve sebze ihracatı gerçekleştirdik. Almanya ihracatımızda 66 milyon 166 bin dolarlık tutarla ve yüzde 32’lik payla ilk sırada yer aldı. Almanya’da etkinliğimizi arttırmak ve ilk etapta 100 milyon dolar ihracat rakamına ulaşmayı hedefliyoruz. Fruit Logistica Fuarı bu hedefe ulaşmada itici güç olacak” diye konuştu.
Berlin Fruit Logistica Fuarı’nda, Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği’ni Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Türkmenoğlu, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Adnan Görümlü ve Yönetim Kurulu Üyesi Süleyman Çelik, Ege İhracatçı Birlikleri Uzmanı Gökay Çelikli’den oluşan heyet temsil etti .
