Şimşek, Bakanlıkca Yürütülen ''gönül Elçileri'' Projesine Katıldı

Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nca yürütülen ''Gönül Elçileri'' projesine katıldı.

Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, rektörlük makamında düzenlenen törende yaptığı konuşmada, ''Gönül Elçileri'' projesinin, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nca yürütülen bir proje olduğunu anımsattı.

Projeyi desteklediklerini vurgulayan Yerlikaya, '''Çeşitli nedenlerle bakımları bir süre için öz ailesi yanında sağlanamayan, kimsesiz, maddi durumu yetersiz ve dezavantajlı grupta olan çocukların, kısa ve uzun dönemler içinde gönüllü olarak eğitim, bakım ve yetiştirme sorumluluğunu alan kişiler, koruyucu ailelerdir. Tekirdağ'da da koruyucu ailelerin gün geçtikçe arttığını biliyoruz. Bugün yaklaşık 20 aile bize koruyucu aile olmak için başvurmuş durumda'' diye konuştu.

Muhtaç çocuklara yardım elinin her zaman uzatılması gerektiğini kaydeden Yerlikaya, çeşitli toplantılarla bu yöndeki sorunlara çözüm aradıklarını kaydetti.

Ardından Rektör Şimşek, ''Gönül Elçisi'' formunu doldurarak, projeye destek vereceğini belirtti.

Törene, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Resul Darama da katıldı.

-''Gönül Elçileri'' projesi-

Proje, toplumsal faaliyetlerde gönüllü sayısını artırmayı, gönüllülüğü yaygınlaştırmayı amaçlıyor.

İki yıl devam edecek ''Gönül Elçileri'' projesi, farklı alt projelerden oluşuyor. İlk altı ay koruyucu aile hizmeti, diğer aylarda ise ''kaliteli yaşlanma ve kuşaklar arası uyum'', ''engelli ve hizmetlere erişim'', ''aile ve yoksulluk'', ''kadın ve güçlenme'' konuları hayata geçirilecek.

Proje kapsamında her ilde vali eşlerinin başkanlığında ''Gönül Elçileri Çalışma Ekibi'' oluşturulacak. Bu ekip, gönüllülük esasının yaygınlaştırılması, daha erişilebilir gönüllülük faaliyetlerinin duyurulması, gönüllü olmak isteyenlerin toplum hizmetlerine entegrasyonunu sağlayacak.

Gönül elçisi olmak isteyenler, aile ve sosyal politikalar il müdürlükleriyle www.gonulelcileri.gov.tr adreslerinden başvuru yapabilecek.
Kaynak: AA