Başbakan Yardımcısı Atalay: Patlamayla İlgili Soruşturma Sürüyor

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, sınır kapısındaki patlamayla ilgili soruşturmanın devam ettiğini belirterek, "Araçta üç kişi var. Bu üç kişi araçtan ayrıldıktan sonra da 20 dakika sonra patlama meydana geliyor." dedi.

' Kamu Sektöründe Etiğin Güçlendirmesi Projesi' programı öncesinde gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplandıran Beşir Atalay, Hatay'da dün öğleden sonra üzücü bir olay meydana geldiğini hatırlattı. Olayın meydana geldiği bölgenin bir ara bölge olduğuna dikkat çeken Atalay, aracın Suriye kapısından geçtiğini ancak Türkiye kapısından geçmediğini vurguladı. Orada alışveriş yapıldığını dile getiren Atalay, Suriye'ye insani yardımların da buradan gittiğini ifade etti.

Orada yoğun bir ortam olduğuna dikkat çeken Atalay, "Araç Suriye plakalı. Geliyor, bir süre bekliyor. Araçta üç kişi var. Bu üç kişi araçtan ayrıldıktan sonra da 20 dakika sonra patlama meydana geliyor. Ağır yaralılar var. 13 ölü var; 3'ü de Türk. Elde görüntüler var. Emniyetin ve bakanlığın yaptığı soruşturma ve incelemeler devam ediyor. Üç bakan bölgede, bugün öğleden sonra gelecekler ve bir toplantı yapılacak. Bakanlarımızdan bilgi alacağız." dedi.

İmralı görüşmeleriyle ilgili bir soruya ise Atalay, sürecin sağlıklı olarak yürüdüğünü ifade etti.

Titizlikle bu sürecin yürütüldüğünü belirten Atalay, önceden fazla bir yorum yapmadıklarını, olduktan sonra duyurduklarını kaydetti.

Konunun üzerinde çok hassasiyetle durduklarının altını çizen Atalay, o konuda kararlı olduklarını söyledi.

Çözüme doğru ellerinden geleni yapacaklarını anlatan Atalay, her kesimden de sürece büyük destek olduğunu hatırlattı. Geçen hafta bölgede olduğunu ve orada da o desteği gördüğünü dile getiren Atalay, sorunu çözerse AK Parti'nin çözeceğini kaydetti .