Pamuk: 'kayseri'deki Ak Parti Belediyeciliğini Herkes Görmeli'

AK Parti Seyhan İlçe Başkanı Kasım Pamuk, "Kayseri’de AK Parti belediyeciliğinin başarılı bir uygulaması var.

Herkes görmeli" dedi.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'nin davetlisi olarak yönetim kurulu üyeleriyle ile birlikte Kayseri’ye giden Pamuk, yaptığı değerlendirmede, “Belediyeler vatandaşa merkezi idareden daha yakın hizmet üreten birimlerdir. Belediye başkanı şehirde Ne Var Ne Yok hepsini bilir. Vatandaş, çevresini daha temiz, daha yeşil, daha estetik ve yaşanabilir görüyorsa daha çok etkilenir” dedi.

Belediyelerin vatandaşın günlük hayatını kolaylaştırıcı her türlü hizmeti görmekle yükümlü olduğunu söyleyen Pamuk, “Türkiye’de merkezi bütçeden belediyelere hak ettiği paylar adaletli olarak dağıtılmaktadır. Hiçbir ayrım gözetilmediği halde bazı belediyeler kaynakları daha iyi kullanıyorlar. Bir tüccar mantığı ile çalışarak mahalli gelirlerini artırıyorlar. AK Partili belediyeciliğinin en büyük özelliği birim gelirle daha fazla hizmet üretmeleridir” diye konuştu.

Kayseri’de AK Parti belediyeciliğinin başarılı bir uygulaması olduğunu ve herkesin görmesi gerektiğini belirten Pamuk, şöyle devam etti: "Belediyecilikte AK Parti bir markadır. Büyükşehir Belediyeleri yatırımların lokomotifidir. AK Parti Belediyeciliği’nin en güzel örneklerinden birisi Kayseri’dedir. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki AK Parti belediyeciliğinin en güzel örneklerini ortaya koymaktadır. Sayın Özhaseki’nin başarılı çalışmaları Kayseri’yi Türkiye'nin marka şehirlerinden biri yapmıştır. Herkesin dilinde olan Kayseri, kış turizminde de Davos olmaya adaydır." Kayseri'nin bir marka ve lokomotif şehir olduğunu söyleyen Pamuk, “Çok büyük harcamalarla çok uzaklara gitmeye gerek yok. Ülkemize uygun bir yönetim tarzı ve uygulaması olarak Kayseri'deki belediyecilik uygulamaları görülmesi gereken bir örnektir. Kayseri dünyadaki değişimi doğru algılayan ve ayak uyduran bir şehrimizdir. Coğrafi konumu itibariyle dezavantajlı olan Kayseri, özel proje ve formüllerle kendine avantaj sağlamaktadır. Büyük projelerle ticaret ve cazibe merkezi olan bu markadan ne kadar çok istifade edebilirsek bizim için o kadar iyi olacaktır” dedi.

Bilgi, beceri ve deneyim paylaşımında bulunmak için Kayseri'yi ziyaret ettiklerini belirten Pamuk. “Ziyaretten ve gösterilen ilgiden son derece memnun kaldık. Sayın Özhaseki’ye ve ekibine yüksek ilgi ve misafirperverliğinden dolayı en kalbi şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Kaynak: İHA