Vahşi Hayvanlar, 3 Koyunu Telef Etti

Bodrum'un Gümüşlük beldesinde bir vatandaşa ait 4 koyunun bulunduğu ağıla giren vahşi hayvanlar, 3 koyunu telef etti.

Gümüşlük beldesinde sabah saatlerinde 4 koyunun bulunduğu ağıla yem vermek için giren Recep Akdeniz, üç hayvanı ölü, birini de yaralı olarak buldu.

Akdeniz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hayvanlarına başıboş sokak köpeklerinin saldırdığını düşündüğünü belirterek, ''Başka bir şey olamaz. Daha önce de beldemizde böyle saldırılar yaşandı. Şimdi de benim 3 koyunum telef oldu, biri de yaralı'' dedi.

Akdeniz, haber verdiği zabıta ve jandarma ekiplerine gelerek inceleme yaptıklarını kaydetti.

Recep Akdeniz'in eşi Ayşe Akdeniz ise kimsenin köpekleri ile ilgilenmediğini öne sürerek, ''Bu köpeklerden şikayetçeyim. Hiç kimse köpeklerine bakmıyor. Bu hayvanları güçlükle büyüttük. Nasıl oldu hiç duymadık. Gece saatlerinde olduğunu sanıyoruz. Daha önce de Gümüşlük'te bu tür şeyler yaşandı. Yaralı koyunun da iyileşeceğini sanmıyorum'' diye konuştu.

Daha önce hayvanları telef edilen Akdeniz ailesinin komşusu Türkan Özgüven ise kendisinin de bir koyununun karnında kuzusu ile telef edildiğini söyledi.

Veteriner hekim Selahattin Haliloğlu, saldırıyı vahşi hayvanların yapmış olabileceğini düşündüklerini kaydederek, ''Sokak köpeğinin saldırısı olabilir. Koyunlar bir hayvan tarafından parçalanmış durumda. Bir tanesini ise tedavi ettik'' dedi.

Haliloğlu, zaman zaman başıboş köpeklerin özellikle çiftleşme mevsimlerinde aç kaldıkları için nadiren de olsa çiftliklere saldırabildiklerini belirtti.

Öte yandan Gümüşlük Belediyesi Zabıta ekipleri ile jandarma, olayla ilgili soruşturma başlattı.

Muhabir: Ali Ballı

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
Kaynak: AA