Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ Açıklama Yaptı

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, CHP'nin öncelikle kendisini net olarak tarif etmesi gerektiğini belirterek, “CHP'nin ne olduğuna bir karar vermesi lazım.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ Açıklama Yaptı
Irkçı bir parti mi, ulusalcı bir parti mi, milliyetçi mi parti mi, sosyal demokrat mı, demokrat sol mu? Neyse kendini net tarif etmesi lazım” dedi.

Yozgat Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Yoğun Bakım ve Koroner Anjiografi Ünitesi'nin açılış törenine katılan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, açılış öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtladı. CHP ile ilgili sorulan soruyu yanıtlayan Bozdağ, Cumhuriyet Halk Partisi’nin genetik kodlarında yer alan ırkçılığın bir kez daha kendini gösterdiğini ifade ederek, “Milletvekillerinden bir tanesi Tunceli milletvekili kalkıyor Türk milletini aşağılayan açıklamalarda bulunuyor. Öte yandan bir başka milletvekili, İzmir milletvekili kalkıyor Kürtleri aşağılayan bir açıklama yapıyor. Öte yandan bir Süheyl Batum Türk Silahlı kuvvetlerini darbe yapmadığı için kağıttan kaplan olmakla suçluyor. Öte yandan bakıyorsunuz Hüseyin Aygün kalkıyor, polisimize hakaret ediyor. İşin doğrusu bu kadar farklı ses arasında biz de, 'Hangisi Cumhuriyet Halk Partisi?' diye sormak zorunda kalıyoruz” dedi.

CHP'nin net olarak kendisini tarif etmesi gerektiğini ifade eden Başbakan Yardımcısı Bozdağ, “CHP ırkçı bir parti mi, ulusalcı bir parti mi, milliyetçi mi parti mi, sosyal demokrat mı, demokrat sol mu, yani neyse kendini net tarif etmesi lazım ama maalesef gördüğünüz gibi ırkçı yaklaşımlar CHP’de güçlü bir şekilde kendini gösteriyor. Burada daha da kötüsü Sayın Kılıçdaroğlu’nun, Birgül Ayman Güler'e karşı ve Hüseyin Aygün’e karşı tavır koyamamasıdır. Baktığınız zaman, 'Bu görüşler yanlıştır, biz bu görüşlere katılmıyoruz' sözünden öte basını suçlayan yaklaşımlar görüyoruz. O zaman bu CHP Genel Başkanının da bu görüşleri kabul ettiği anlamına geliyor. O zaman çıkıp açık açık söylemelidir. 'Birgül Ayman Güler saçmalamıştır, biz bunu kabul edemeyiz. Yanlıştır' demesi lazım. 'Hüseyin Aygün'ün görüşü yanlıştır' demesi lazım. Ondan sonra da disiplin işlemlerini işletmesi lazım. Kılıçdaroğlu sözünü söylemezse millet sandıkta zaten gereken sözü söyleyecektir” ifadelerini kullandı .
Kaynak: İHA