Mustafa Balbay'dan tahliye kararı sonrası ilk açıklama

Mustafa Balbay, Sincan'daki cezaevinden tahliye edildi. CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, Sincan Cezaevi'nden tahliyesi sırasında ilk açıklamasını çıkışta basın mensuplarına yaptı.

Mustafa Balbay'dan tahliye kararı sonrası ilk açıklama
İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, Ergenekon davasının tutuklu sanıklarından CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay'ın tahliyesine karar verdi.

Yurtdışına çıkış yasağı getirilen Balbay'ı koğuşundan çıktıktan sonra eşi Gülşah Balbay ve Mehmet Haberal karşıladı.

4 yıl 277 sonra serbest bırakılan Mustafa Balbay, Sincan Cezaevi'nden tahliyesi sırasında açıklamalarda bulundu.

Cezaevi çıkışı açıklama yapan Balbay şunları söyledi:

'Kendimi içerde kalan yüzlerce hak arayan tutukluya karşı, sanki kapıyı onların üzerine kapatmış gibi sorumlu hissediyorum. Bu sürecin taptaze bir başlangıç olmasını diliyorum. Yarın Meclis'te yemin edeceğim. İlk yeminimi önce halka karşı etmek istiyorum. Haksızlıklara karşı sonuna kadar mücadele edeceğim. Bu süreç kin güdülecek bir süreç değil. İlk sözüm şudur: 'Gelin tanış olalım.' Anayasa Mahkemesi çok önemli bir karar aldı. Türkiye benim dışımda cezaevinde 6 milletvekili daha var, belediye başkanları var, Gezi direnişi sebebiyle tutuklu öğrenciler var. Cezaevimde en çok gelecek biriktirdim, bitiremediler. Her şeyi ailemle birlikte yaşadım. Açın artık bu kapıları. Türkiye'de ne yapacaksak hukuk zemininde yapmalıyız. Türkiye'de can güvenliğinden önce hukuk güvenliği sorunu vardır. Halka ve topluma hep inandım. Bu aşamadan sonra halka karışacağım. Merhaba özgürlük, merhaba Türkiye.'