İşsiz Gençlere Çobanlık Eğitimi Verilecek

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile İŞKUR tarafından başlatılan Sürü Yönetimi Benim İşim Projesi kapsamında, Karamürsel ilçesinde sertifikalı çoban yetiştirilecek.

Karamürsel Ziraat Odası Başkanı Memduh Birinci, yaptığı açıklamada, işsizliği azaltmak için çeşitli projeler hazırlandığını belirtti.

Birinci, proje kapsamında kurs açılacağını kaydederek, "Küçükbaş hayvanların sevk ve idaresine yönelik düzenlenen projede Karamürsel'de sürü yönetimi elemanı eğitimi verilecek. İşsiz vatandaşlara 15 gün kurs verilerek, sertifikalı çoban yetiştirilecek" diye konuştu.

Eğitimin Karamürsel Denizcilik Fakültesi konferans salonunda gelecek ay başlayacağını, köyleri gezerek vatandaşları bilgilendirdiklerini vurgulayan Birinci, şunları söyledi:
"Sürü yönetimi elemanı olmaya aday kişilere koyun ağılı ve keçi barınağı kurabilme, koyun ve keçi ırkını seçebilme, küçükbaş hayvanları besleme ve bakımını yapabilme, çoğaltabilme, hastalıklara karşı koruyabilme ve mücadele edebilme, biyogüvenlik uygulamalarına hakim olma, sağım yapabilme yeteneği kazandırmayı amaçlıyoruz. Kursa katılan her kişiye günlük 20 lira ücret ve 15 günlük sigorta yapılacak."
Birinci, 18-40 yaş vatandaşlar için çiftçilik eğitimi kursu açılacağını sözlerine ekledi.
Kaynak: AA