Btso, Bursa'nın Ortak Aklını Harekete Geçirdi

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası bünyesindeki komitelerin çalışmalarına dinamizm katmak hedefiyle yapılandırılan 17 sektörel konsey, Eğitim Konseyi’nin de arama toplantısını yapmasıyla ilk çalıştaylarını tamamladı.

Btso, Bursa'nın Ortak Aklını Harekete Geçirdi

Eğitimin bütün sektör konseyleriyle bağlantılı olduğunu ifade eden Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Bursa’nın ve Türkiye’nin geleceğini şekillendirirken eğitim alanındaki projelerin ve çalışmaların ayrı bir önem taşıdığını belirtti.

Burkay “Bursa Ticaret ve Sanayi Odası olarak Bursa’da eğitime en büyük katkıyı koyan sivil toplum kurumlarından bir tanesiyiz. Bugüne kadar BTSO olarak eğitim için yaptığımız katkıları hepiniz yakından takip etmektesiniz. Bursa Teknoloji Geliştirme Merkezi’nde yapmış olduğumuz işlere baktığınızda, bizler Bursa sanayiinin ihtiyacı olan nitelikli iş gücünü yetiştiren projeler yürütmekteyiz. Bursa’ya orta-yüksek ve ileri teknolojiye geçişte ciddi anlamda destekleyecek bir teknoloji üniversitesini hayata geçireceğiz" dedi.

Kurumsal yapılanmada gerekli değişikliklerin yapılmasına BTSO olarak ciddi katkılarda bulunacaklarının altını çizen Burkay, ihtiyacı olan sektörlerde nitelikli iş güçlerini sanayiye ve sektöre kazandırmak için çalışmalara devam edeceklerini ifade eti.

BTSO’nun şehrin ortak aklını harekete geçiren çok önemli bir projeye imza attığını belirten Konsey Yöneticisi Zafer Bulut, gelişen teknoloji ile her şeyin değiştiğini, fakat eğitim sisteminin aynı kaldığını belirtti.

Bulut, öğrencilerin önleri açılamadığı ve çağın eğitimini yakalayamadıkları için enerjinin israf olduğunu sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA