Çanakkale Boğazı'nda İnşa Edilecek Köprü Figürlü Pasta

Çanakkale'de bir pastanede, Lapseki-Gelibolu arasında yap-işlet-devret modeliyle inşa edilmesi planlanan "boğaz köprüsü" figürlü pasta yapıldı.

Ustalar Ali Şahin ve Nesim Erolaç, 10'ar kilogram şeker hamuru, jöle, katı yağ kullanarak 1,35 metre boy ve 75 santimetre enindeki pastayı iki haftada hazırladı.
İhalesine 2015 yılında çıkılması hedeflenen köprünün yanı sıra kentin simgeleri Şehitler Abidesi, "Dur Yolcu" yazısı ve Kilitbahir Kalesi'nin de bulunduğu, Demircioğlu Caddesi'ndeki iş yerinin vitrininde sergilenmeye başlanan pastaya vatandaşlar ilgi gösterdi.
Pastanenin sahibi Ali Polat, gazetecilere yaptığı açıklamada, iş yerinde çalışan ustaların zaman zaman Çanakkale'yi simgeleyen pastalar oluşturduğunu ve bunların vatandaşlardan ilgi gördüğünü bildirdi.
Yeni yıl öncesi bu tür bir bir pasta oluşturma fikri ortaya çıkınca kendisinin de destek verdiğini belirten Polat, "İnsanların ilgisini çekmesini isteğimiz pastada, Çanakkale'ye yapılması planlanan köprüyle ilgili mesaj da vermek istedik. Çanakkale'ye yapılması planlanan boğaz köprüsü hep hayalimizde. İnşallah bu hayal gerçekleştirilir" diye konuştu.

Kaynak: AA