Tegv Gönüllülük Haftası Yerel Etkinlikleri

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun eşi Türkegül Kocaoğlu, Türk Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) tarafından düzenlenen etkinlikte çocuklarla bir araya geldi ve resim yaptı.

TEGV Çiğli Eğitim Parkı'nda düzenlenen yerel etkinlikte çocukların sorularını yanıtlayan Türkegül Kocaoğlu, bir çocuk hastalıkları doktoru olarak çocukları çok sevdiğini ifade etti.

Uzun yıllar doktor olarak çalıştıktan sonra emekli olduğunu kaydeden Kocaoğlu, "Kendimi gönüllülüğe adadım. Gönüllü olmak herkesin borcudur. Özellikle önemli okullarda okuyup mezun olanlarda devletin büyük katkısı var. O yüzden devlete borcumuzu gönüllülük yaparak ödeyebiliriz. Çocuk-büyük diye bir ayırım yapılması gerektiğini düşünmüyorum. İçimizdeki çocuğu öldürmezsek, hayattan daha çok keyif alırız" dedi.

Etkinliğe katılan Çiğli Kaymakamı Mustafa Arı da mesleğini severek yaptığını, insanlara yardımcı olmaktan mutluluk duyduğunu belirtti.

Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak ise asıl mesleğinin avukatlık olduğunu, ancak hayalinde öğretmenliğin yattığını anlattı.
Söyleşinin sonunda katılımcılara, çocukların yaptığı resim ve mumlar takdim edildi.
Konuklar daha sonra hep birlikte "Hikaye Dinliyoruz" etkinliğine katıldı ardından Türkegül Kocaoğlu ve Metin Solak, Düşler Atölyesi'nde çocuklarla birlikte tekniğiyle resim yaptı.
Kaynak: AA