Şeyh Said'in torunlarından BDP tepkisi

Şeyh Sait ailesinin yakınları olduğunu belirten bir grubun, yerel seçimlerde BDP'yi desteklediklerine dair yaptıkları açıklamaya Şeyh Sait'in yakınları tarafından tepki gösterildi.

Şeyh Said'in torunlarından BDP tepkisi
Diyarbakır'da Büyükşehir Belediyesi Konukevinde toplanan ve Şeyh Sait'in yakınları olduğunu belirten bir grubun 1 Aralık'ta, "yerel seçimlerde BDP'yi destekleyeceklerine dair yaptıkları basın açıklamasına, Şeyh Said'in yakınları olduğunu bildiren Abdulilah Fırat, Abdulmuhsin Fırat ve Mehmet Sıddık Fırat tarafından tepki gösterildi.

Abdulilah Fırat, Abdulmuhsin Fırat ve Mehmet Sıddık Fırat tarafından yapılan yazılı açıklamada, Şeyh Sait'in yakınları adına yapılan açıklamada ortaya konulan görüşlerin, DTK, KCK ve BDP'nin öteden beri savunduğu argümanlar olduğu kaydedildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Yapılan açıklama tarihi gerçeklikten uzak olduğu gibi Şeyh Sait'in tarihi duruşuna da aykırıdır. Bu, seçim dönemlerinde siyasi partilerce kamuoyunu yanıltmak adına yapılan ucuz bir propagandadır. Büyüklerimiz; ilim, fazilet, ahlak ve tecrübe sahibiydiler. Cemiyet içinde hayırlı ve faydalı hizmetlerde bulunmuşlardı. Bu güzide cetlerimizi hürmetle yad ederek layık oldukları manevi mevkilerini muhafaza etmek, onları halk nazarından küçük düşürecek isnatlardan çekinmek icap eder. Şunu iyi bilmeliyiz ki; Şeyh Said Efendi'ye karşı yaptığımız cahilane hareketler bizleri perişan eden gafletlerimize karşı Allah yaptıklarımızla cezalandıracak olsa recmedilmeyi hak etmiş olduğumuz ortaya çıkar. Bu kardeşlerinizin dost tavsiyelerini kabul edin. Şöhret hastalığınızdan uzak durmayı, iyilik ve ailemize layık olmayı, ailenin tükenmemesi için düşmanlarımıza fırsat vermemeyi gaye edinelim. Bu dönemde yaşayan ve dünyanın kargaşasına kapılıp gitmiş olan kendi nefislerimize hakim olmalıyız."
Kaynak: AA