'Kadınlar İçin Mesleki Eğitim Projesi' Tanıtıldı

Antalya'da "Kadınlar İçin Mesleki Eğitim Projesi" tanıtıldı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından başlatılan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan himayesinde, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in koordinasyonunda gerçekleşen proje, yerelde Vali Sebahattin Öztürk'ün eşi Nihan Öztürk himayesinde yürütülüyor.
Antalya Valisi Sebahattin Öztürk, bir otelde düzenlenen tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, kadınların öncelikle sosyal statülerinde iyileştirmeyi sağlayacak tedbirlerin alınmasını hedeflediklerini kaydetti.

Öztürk "Türkiye'de hala kadınlarımızın işgüçüne katılma oranı yüzde 30'larda seyrediyor. Bu rakam Almanya'da yüzde 70'lerde. Kadınların iş gücüne katılma oranı, bir ülkenin uluslararasa arenadaki itibarını gösterir" dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, Antalya'nın, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) okuma yazma sıralamasında üç yıldır Türkiye birincisi olduğunu kaydetti.

Gülay, "2012 yılını Türkiye birincisi olarak kapattık. Hedefimiz 2013 yılını da Türkiye birincisi olarak kapatmak" diye konuştu.

Antalya'da açık öğretim kurumlarına büyük ilginin olduğunu anlatan Gülay, kentte açık ortaokulda 4 bin 870, açık lisede 10 bin 723, açık meslek lisesinde de 4 bin 911 kadının eğitim gördüğüne dikkati çekti.
Kaynak: AA