Çü Diş Hekimliği Fakültesi'nden Mezun Olan Öğrenciler Yemin Etti

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Diş Hekimliği Fakültesi'nden 2012-2013 eğitim öğretim döneminde mezun olan 34 öğrenci için yemin töreni düzenlendi.

ÇÜ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Mithat Özsan Amfisi'nde gerçekleştirilen törende, Kurucu Dekan Prof. Dr. İlter Uzel'in son etik dersinin ardından öğrenciler "Diş Hekimliği Andını" okuyarak mesleğe ilk adımı attı.
Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar, hedeflerinin kalitesi sağlık hizmeti sunabilen yetkin ve donanımlı hekim yetiştirebilmek olduğunu bildirerek, şunları kaydetti:
"İnsan hayatı, dünyanın en yüce değeridir. Bu yüce değeri, uzun ve nitelikli hale getirme çabası, sağlık mesleklerinin genel karakteridir. Diş hekimleri de diğer sağlık çalışanları gibi, bu yolda emek veren üretken ve özverili kişilerdir. Geleneksel hekimliğin uygulayıcısı her ne kadar tek kişi de olsa, bu tek kişinin yetişmesinde birçok kişi rol almakta, sahne arkasında neredeyse 'küçük bir ordu' bulunmaktadır. Bu bir eğitim ordusudur. İyi bir eğitim ordusu ile donanmış her diş hekimliği fakültesinin nihai amaçlarından birisi de kaliteli sağlık hizmeti sunabilen yetkin ve donanımlı hekimi yetiştirebilmektir. Siz değerli mezunlarımızın bu özelliklere sahip birer hekim olduğunuzdan hiç kimsenin kuşkusu yoktur."
Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serdar Toroğlu ise öğrencilerin çevrelerine ve topluma yararlı olmaları konusunda uyardı.
Daha sonra fakülte birincisi Süheyla Uyar yaş kütüğüne brövesini çaktı. Fakülte birincisine başarı belgesini ise Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar verdi. Dereceye giren diğer öğrencilere de başarı belgeleri protokol üyeleri tarafından takdim edildi.
Kaynak: AA