Chp Ankara Milletvekili Emine Ülker Tarhan Açıklaması

CHP Ankara Milletvekili Emine Ülker Tarhan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın “Ne istediler de vermedik” sözlerini eleştirdi.

Chp Ankara Milletvekili Emine Ülker Tarhan Açıklaması
Tarhan, “Bir rant kavgası, devleti ele geçirmiş bir ittifakın kendi aralarındaki çatışmasının seçmenler tarafından seyredilmesi ve istismar edilmesi” diye konuştu.


ADD Zonguldak Şubesi ve Kilimli Halkevinin düzenlemiş olduğu etkinliğe katılmak üzere Zonguldak’a gelen CHP Ankara Milletvekili Emine Ülker Tarhan, CHP Parti Meclis Üyesi Zuhal Sanlı, CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk parti binasında basın toplantısı düzenleyerek gündeme ilişkin açıklamalarda bulundular. Toplantıda, CHP İl Başkanı Halil Furat, Merkez İlçe Başkanı Cemal Şahin ve partililer de hazır bulundu. Açılış konuşmasını yapan CHP İl Başkanı Halil Furat, Sanlı ve Tarhan’ın Zonguldak’ta olmasından mutlu olduklarını söyledi:
CHP Ankara Milletvekili Emine Ülker Tarhan ise konuşmasında, “Beni çağırdığınız için, bizi çağırdınız için kadın olarak bu günlerde haklarımızın geriye gittiği ve kendimizi zaman zaman kötü hissettiğimiz bu günlerde sanıyorum hepimizin bir morale ihtiyacı var. Ben burada kendimi hem emeğin başkentinde olmaktan dolayı çok mutlu hissediyorum. İyi hissediyorum” diye konuştu.

“HANGİ KURUMU KİME HANGİ SIFATLA VERİYORSUN”
Emine Ülker Tarhan, basın mensuplarının Başkan Erdoğan’ın “Ne istediler de vermedik” sözlerinin hatırlatılması üzerine Tarhan, “Söz o kadar abes bir söz ki. ‘Ne istediler de vermedik’ dedi.

Düzelteyim ben sizi. Hatta bir milletvekili de yanılmıyorsam, ‘Polisi de onlara verdik’ dedi.

Kimi siz, devletin hangi kurumunu kime ne sıfatla veriyorsunuz. Bu kadar rahat söylüyorlar bunu. Ben, aslında bulunduğumuz bize bu kavga falan diye anlatılmaya çalışılan ve geçiştirilmeye çalışılan şeyin aslında demokratik hukuk devleti anlamında çok vahim bir tabloya işaret ettiğini düşünüyorum. Bir rant kavgası, devleti ele geçirmiş bir ittifakın kendi aralarındaki çatışmasının seçmenler tarafından seyredilmesi ve istismar edilmesi. Ben bir hukuk devletinde hangi kurumun kime verileceğini anayasal olarak ancak mümkün olabileceğini düşünenlerdenim. Halen daha böyle düşünüyorum. Yoksa ‘Sen şunu istediydin, ben bunu istediydim, sana şunu veriyorum’ deyip keyfi tutup olamaz. Bunların gün gelecek, tüm bu söylemlerin yargı önünde hesabının alınması gerekecek diye düşünüyorum. Siz artık bu toplam söylemden ne söylemek istediğimi çıkartırsınız” diye eleştirdi.

Toplantıda konuşan CHP Parti Meclis Üyesi Zuhal Sanlı, Zonguldak’ta olmaktan dolayı mutlu olduğunu belirterek, “Bu anlamda günde Zonguldak’ta olmaktan dolayı çok mutluyuz. Bir tek şey söylemek istiyorum. Kadın, Atatürk için çok önemliydi. Çünkü kadın insandı. Erkekten hiçbir farkı yoktu. Cinsiyeti onun için ikinci sınıf vatandaş olmasına neden değildi. 5 Aralık’ta da kadının haklarını ve en önemli hakkı olan seçme ve seçilme hakkını verdi” dedi.

CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk ise Atatürk’ün kadınlara verdiği önemden bahsederek şöyle konuştu:
“Türk Kadını’na seçme ve seçilme hakkının tanındığı, yılın 79. Kutladığımız böylesine anlamlı günde, çok değerli iki kadın siyasetçimizi aramızda görmekten mutluluk duyuyorum. Onları hepiniz yakından tanıyorsunuz. Gerçekten dik ve kararlı tavırları ile cesur tavırlarıyla hepimizin aklına kazınan Emine Ülker Tarhan aramızdadır. Yine kadın kollarımızın genel başkanlığını yapmış, parti meclis üyemiz aramızdadır.”
Kaynak: İHA