Türk diye bir ırk yoktur diyen Aktay konuştu

'Türk diye bir ırk yoktur' diyen AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu üyesi Yasin Aktay katıldığı bir programda tepki toplayan sözlerine açıklama getirdi.

Türk diye bir ırk yoktur diyen Aktay konuştu
Bayburt Üniversitesi Düşünce Akademisi Kulübü tarafından konuşmacı olarak davet edildiği konferansta 'Türk diye bir ırk yoktur' diyen ve bu sözleri tartışmalara yol açan AK Parti MKYK üyesi Prof.Dr. Yasin Aktay CNN Türk'te Cüneyt Özdemir'in sorularını yanıtladı. 5N1K programına katılan Aktay, o sözleriyle 'Aslında Türk milletinin ırktan öte bir şey olduğunu' dile getirmek istediğini ve sözlerinin yanlış anlaşıldığını kaydetti.

'IRKA DAYALI MİLLİYETÇİLİK DOĞRU DEĞİL'
Öğrencisinin '76 milyon nüfuslu Türkiye'de 55 milyon Türk var geri kalanı da bizim halkımız' sözleri üzerine bu açıklamayı yaptığını dile getiren Aktay, 'Bu ifadede kendini büyük görme var bu da iyi bir şey değil. Ben de bu yüzden çocuğu uyardım.'Bu tarz bir miliyetçilik anlayışı Türkiye'yi böler. Bu ırka dayalı bir milliyetçilik anlayışıdır. Kaldı ki ırka dayalı bir milliyetçilik anlayışıyla gidersen, o 55 milyonu da bulamazsın çünkü o 55 milyon da farklı farklı kökenlere iner'' dedi.