Kadıköy'de Sosyal Yaşam Evi Açıldı

Kadıköy Belediyesi, emeklilerin, 65 yaş üzeri mahalle sakinlerinin buluşup hoşça vakit geçirebilecekleri, sağlık ve kuaförlük hizmetlerinden faydalanabilecekleri sosyal yaşam evlerinin ilkini Sahrayıcedit Mahallesi'nde açtı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, emekli nüfusunun fazla olduğu Kadıköy'de, komşuluk ilişkilerinin gelişmesi, mahalle sakinlerinin buluşup çeşitli aktiviteler yapması için planlanan Sosyal Yaşam Evi'nin açılışını, Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk yaptı.
Pilot bölge seçilen Sahrayıcedit Mahallesi'ndeki Sosyal Yaşam Evi'ne ücretsiz üye olabilen mahalle sakinleri, yaşam evinde farklı ve renkli etkinliklerden de ücretsiz yararlanabiliyor.
Halen 400 Kadıköylü'nün üye olduğu Sosyal Yaşam Evi'nde kuaförlük hizmetleri başta olmak üzere tüm hizmetlerden ücretsiz yararlanabilen mahalle sakinleri, doktor ve sağlık hizmetlerinden, İngilizce, bilgisayar, resim gibi kurslardan yararlanabiliyor, düzenlenen film gösterimleri ve kitap okuma etkinliklerine de katılabiliyor.
Gün içinde 08.00-19.00 saatlerinde hizmet veren Sosyal Yaşam Evi'nde doktor söyleşileri ve müzik dinletileri de gerçekleştiriliyor.
Kaynak: AA