Hizbullah Liderlerinden Lakkis Suikastı

Lübnan'daki Hizbullah'ın üst düzey askeri liderlerinden Hasan el-Lakkis'in dün evinin önünde uğradığı suikast sonucu hayatını kaybetmesinin ardından, Lübnanlı liderler suikastı kınadı.

Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Süleyman, Lakkis suikastini "ülkede fitne ateşini yakma, güven ve istikrarı bozma çabası" olarak nitelendirdi. Süleyman, Lübnan halkına sağduyu ve ülkenin içine sürüklenmek istendiği fitne ortamına karşı dikkatli olma çağrısında bulundu.
Lübnan Meclis Başkanı Nebih Berri, suikastin İsrail tarafından kullanılan bir yöntem olduğuna işaret etti. Berri, "Uyanık ve tetikte olmalıyız. Çünkü düşman, bütün Lübnan'da mevzilenmiş durumda" dedi.

Müstakbel Hareketi Genel Başkanı Fuad Sinyora ise "Lakkis suikastinin bütün Arap ülkeleri ve Lübnan'ın yıkım ve kaosun içine girmesini isteyen İsrail'in çıkarlarına hizmet edeceğini" ifade etti.

İsrail'e ve onun planlarına fırsat vermeme çağrısında bulunan Sinyora, "Hiçbir şekilde şiddeti kabul etmedik ve etmiyoruz. Hiçbir kimse için suikasti kabul etmiyoruz" diye konuştu.

Lübnan'daki Hizbullah'ın üst düzey askeri liderlerinden Hasan el-Lakkis, dün akşam evinin önünde uğradığı suikast sonucu hayatını kaybetmişti. Hizbullah'ın, arkasında İsrail olduğunu iddia ettiği Lakkis suikastini, "Baalbek Özgür Sünniler Tugayı" adlı bir grup üstlenmişti.
Kaynak: AA