MYP Lideri Yılmaz'dan Başbakan'a uyarı

MYP Genel Başkanı Ahmet Reyiz Yılmaz, Simon Wiesenthal Center tarafından İsrail karşıtları listesinin açıklanması üzerine hükümete ve Başbakan’a önemli uyarılarda bulundu.

MYP Lideri Yılmaz'dan Başbakan'a uyarı
Muhafazakar Yükseliş Partisi (MYP) Genel Başkanı Ahmet Reyiz Yılmaz, yaptığı yazılı açıklamada Simon Wiesenthal Center tarafından İsrail karşıtları listesinin açıklanması üzerine hükümete ve Başbakan’a önemli uyarılarda bulundu.

"AK Parti dış politikada İsrail için İran’dan daha tehlikeli bir yapı olmuştur" diyen Yılmaz, "İran’ın İsrail karşıtlığı sınırlı taraf bulurken, Erdoğan’ın 11 yıl boyunca sınırları belli olmayan bir İsrail düşmanlığı ile İsrail’i hedef yaparak bölge halklarını tahrik etmiş ve bu ülkelerde barış, huzur ve iç istikrarın bozulmasına sebep olmuştur" ifadelerini kullandı.

Hükümetin dış politika da tamiri imkansız yaralar açtığını savunan Ahmet Reyiz Yılmaz, "Bölgemiz ve komşularımız ile olan ilişkilerimizde tamiri zor derin yaralar açmış olan hükümetin, 11 yıllık dış politikası kan, gözyaşı yıkılan ülkeler ve bir türlü dinmeyen istikrarsızlığın ana nedeni olmuştur. Huzur ve Refah içinde yaşayan bir çok ülke bugün yoksulluk ve istikrarsızlığın pençesinde yaşam mücadelesi vermiştir" şeklinde konuştu.

"Mısır'da darbe sonrası durum provoke edildi" diye konulan Yılmaz şunları kaydetti:

"Mısır’da içişlerine müdahaleye varan ve hiç bir getirisi olmayan bir politika ile sadece kışkırtmaya dayalı dış politik bir süreç yürütüldü. Bu süreçte Mısır’ın istikrarı adına kurulmuş olan mevcut hükümet yok sayılarak karşıt söylemlerle bu ülkenin yeniden yapılandırılması engellenmiş ve hesapsız tamamen iç politik kaygıya dayalı beyanlarla taraflar karşı karşıya getirilmiştir."

Yılmaz, Bölgede açık bir tehdit olarak İran iç politikasını da dış politikasını da İsrail düşmanlığı üzerine inşa etmiş bir ülke olarak, sadece bir Lübnan'da ve Suriye'de bulunan terörist unsurlardan Hizbullah ve Hamas tarafından destek bulabilmişken, AK Parti ve Başbakan’ın kişisel çabası ile İsrail karşıtı olan bu halka genişletilmek istenmiş ve Sunni bir İsrail karşıtı cephe oluşturulmaya gayret edilmiştir" ifadelerini kullandı.

"Bu gayretin sonucu bölgede bir çok ülke de iç karışıklıklar ve istikrarsızlık baş göstermiş kaos kan ve gözyaşı dinmemiştir" diyen Yılmaz şöyle devam etti:

"Bu manada açık tehdit olan İran’ın sınırlı etki alanı belli iken Hükümetin İsrail karşıtı politikaları ve örtülü kindarlığı ne yazık ki sınırları belli olmayan bir yangını körükleyecek boyutlara ulaşmıştır. Bu politikaların bölgede huzur ve barışa hiçbir katkısı olmamıştır."