Diyarbakır Valisi Kıraç’tan İha'ya Ziyaret

Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, İhlas Haber Ajansı (İHA) Diyarbakır Bölge Müdürlüğü'nde yaptığı açıklamada, çözüm süreciyle birlikte oluşan huzur ortamıyla bölgenin yeni yıla girdiğine vurgu yaparak, "Bölgede belirli bir yaşa gelmiş insanlar ilk kez son bir yılı barış ve huzur ortamında geçirdiler.

Diyarbakır Valisi Kıraç’tan İha'ya Ziyaret
İnsanlarımız huzurun ne olduğunu yaşayarak gördüler" dedi.


İHA Diyarbakır Bölge Müdürü Abdulkerim Kantarcıoğlu’nu ziyaret eden Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, yeni yıl değerlendirmesinde bulundu. Vali Kıraç, İHA’ya yaptığı ziyaretinde, İHA’nın dünya çapında hizmet vermesinin önemli bir durum olduğuna dikkat çekerek, İHA’nın öneminden söz etti. Vali Kıraç, yeni yıl değerlendirmesinden de bulunarak, bölge halkının huzurlu bir şekilde yeni yıla girdiğini söyledi.

Vali Kıraç, "Çözüm sürecinin başlamasından bu yana bölgede çatışmanın olmaması, cenazelerin gelmemesi bölgemiz için çok önemli. Bölgede belirli bir yaşa gelmiş insanların ilk kez son bir yılı barış ve huzur ortamında geçirdiler. İnsanlarımız huzurun ne olduğunu yaşayarak gördüler. Bölgedeki bu huzur ikliminin, bölge halkı tarafından artık içselleştirildiğini, bu süreçten hiçbir şekilde vazgeçmeme iradelerini her gittiğim yerde, insanların gözlerinde, davranışlarında görüyorum. İnşallah 2014 yılı Türkiye’de barış ve huzur ortamının kalıcı hale geldiğini göreceğimiz bir yıl olacaktır. Bu yılın daha sağlıklı olabilmesi için, bölgede belli başlı işlerin yapılması gerekiyor. Daha önceki yıllarda projelendirilmiş işlerin, özellikle altyapı tesislerinin, ulaşım ağları çalışmaları yapılmalı. Bizim en büyük problemlerimizden bir tanesi de istihdam konusudur. İstihdamı sağlayacak argüman da yeni organize sanayilerinin kurulmasıdır. 2014 yılına ümitle giriyoruz. Beklentilerimizin 2014 yılında karşılanabilmesi için bölge halkının yüksek sesle eğriye eğri, doğruya doğru dediği bir noktada buluşması gerektiğini düşünüyorum” diye konuştu.

"HUZUR ORTAMINDA YATIRIMLAR ARTTI"
Vali Kıraç, çözüm süreciyle birlikte bölgede yatırımların arttığına dikkat çekerek, Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi'ne yeni alanın ilave edileceğini söyledi.

Vali Kıraç, "Bölgedeki huzur iklimiyle birlikte, yatırımlar da bir bir ortaya çıkıyor. Diyarbakır Organize Sanayimiz 520 hektardan oluşuyor. Buna 188 hektar daha ilave edeceğiz. Şu an 300 dolayında yerli ve yabancı yatırımcı yatırım yapmak için sırada bekliyor. Yatırımcılar bunu bölgede oluşan huzur ortamına bakarak karar verdi. Bu bölgede yatırım yapacaklara önemli imkanlarda da sunuluyor. Şu an Türkiye’nin en cazip yatırım bölgesi, Güneydoğu bölgesidir" şeklinde konuştu

Mart ayında yapılacak yerel seçim öncesinde çeşitli hazırlıklar yaptıklarını dile getiren Vali Kıraç, Diyarbakır’da seçim sürecinin barış ortamında geçmesi için her türlü tedbirin alınacağına vurgu yaparak, "Önümüzdeki aylarda yerel seçimler yapılacaktır. Halkımız hür iradesini kullanarak, sandığa giderek yansıtacaktır. Seçim sürecinin barış ortamında geçmesi için biz de gereken hazırlığımızı yapıyoruz" ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA